Vad kan du göra en dominerad varelse gör?

7

Enligt ordlistan får varelser sparar kasta när Dominated -effekten tvingar dem att komma in i hinderande terräng eller kasta sig i en grop.

Är regeringsbesparingsregeln begränsad till bara dessa två fall, eller skulle en varelse också få en räddning när man tvungna att göra sämre saker, som att sticka sig genom hjärtat med en dolk eller andra saker som omedelbart skulle döda honom?

Exempel: vår psion dominerade en soloboss (modellerad efter Elminster Aumar, inte immun mot charm) och krävde att han helt skulle skära sitt huvud med sitt längdord, som omedelbart skulle döda eller i det alldeles väldigt väldigt såra honom.

    
uppsättning Ravn 10.05.2013 15:59

2 svar

12

Dominerad definieras helt specifikt i reglerna:

The creature can't take actions voluntarily. Instead the dominator chooses a single action for the creature to take on the creature's turn: a standard, a move, a minor or a free action. The only powers or game features that the dominator can make the creature use are ones that can be used at will, such as at-will powers....

(multipel, PHB 277, RC 230).

Biljetten jag tycker är att fråga en varelse att skära av huvudet är inte en sak (om det inte är en hydra). Det är väldigt mycket en 1 / livstids typ sak.

En nu borttagen kommentar nämnde att denna härskning var tråkig. Dominerande är dock ett mycket vanligt tillstånd, särskilt på högre nivåer. I synnerhet är det ett mycket vanligt tillstånd för monster att påverka (medan endast en liten grupp av datorer har tillgång till det). Om en dator kan tvinga ett monster att döda sig som kan bryta ett möte, vilket är dåligt men inte världens ände. Men om monster kan tvinga en dator att döda sig, är det faktiskt väldigt väldigt dåligt för ditt spel och bryter mot många av 4: e grunddesigners.

    
svaret ges 10.05.2013 16:08
-2

Jag antar att vi måste läsa "varelser får spara kastar när dominerad effekt tvingar dem att komma in i hinderande terräng eller kasta sig i en grop" hur som helst:

"Creatures får spara kastar när dominerad effekt tvingar dem att göra någonting farligt för livet".

Så om målfienern faller sparar kastar, gjorde han farlig sak även om det är attack själv. Men som viljestyrka - inte omedelbart död som)

    
svaret ges 10.05.2013 22:36