Varför rinner vår helt nya diskmaskin inte?

3

Så lite bakgrund på den här frågan ... vår gamla diskmaskin tycktes fungera bra när vi först kom in i det här huset, men det började under det senaste året ha ett dräneringsproblem. Vatten skulle stå kvar i botten av diskmaskinen efter avslutad cykel vilket ledde till yucky saker där nere. Min man drog diskmaskinen ut, kopplade ur avloppslangen, såg till att fällan var ren osv. Tyvärr var problemet inte löst.

Slutligen fick vi en helt ny diskmaskin hoppas att vårt dräneringsproblem stod bakom oss, men tyvärr dränerar den nya diskmaskinen inte heller! HJÄLP! Allt som jag kan se är en svart avloppsslang som går ner i vårt krypningsutrymme och sedan backar upp och fästs i vår diskbänk. Handfatet har inte haft några dräneringsproblem. Några idéer?

    
uppsättning Aarthi 17.02.2011 19:16

5 svar

4

Din avloppsledning kan vara igensatt.

De flexibla avloppsslangar tenderar att samla in fett över tiden och kommer så småningom att leda till att slangen blir helt blockerad. Om du kopplar ur avloppsslangen ska du kunna blåsa in i slangen för att se om det är klart. Om inte, kan du antingen städa det manuellt eller få en ny flexibel slang. Om du bestämmer dig för att byta ut det, kanske du vill överväga att få en klar slang. På så sätt kan du se om det finns några uppbyggnader eller hinder i slangen utan att behöva koppla bort linjen.

    
svaret ges 17.02.2011 21:11
3

Du säger att avloppsslangen går ner till crawlspace och sedan säkerhetskopieras igen. Det är vintertid (åtminstone på norra halvklotet); Jag undrar om vattnet fryser i avloppsslangen vid den lägsta punkten, tillräckligt att varmt vatten från diskmaskinen inte kan nå det för att smälta det (det skulle troligen vara ett lager kallt flytande vatten mellan diskmaskinen och botten av slangen).

Jag tycker att det är konstigt att avloppsslangen matar genom crawlspace; alla installationer som jag kan komma ihåg att se har en slangmatning genom skåpväggen till diskbänken. Är diskmaskinen intill sinken så att du kan omdirigera slangen så?

    
svaret ges 17.02.2011 20:07
1

Jag installerade en ny diskmaskin för att byta ut en enhet som aldrig dräner ordentligt. Den nya enheten skulle inte tömma helt. Som föreslogs av Whirlpool ersatte jag avloppsslangen med en Whirlpool-godkänd 12-slang och problemet är borta. Den ursprungliga slangen var för stor, inte ens diskmaskinens avloppsslang. Jag hade haft detta problem i 20 udda år på grund av en original dålig installation!

    
svaret ges 04.07.2018 04:00
0

Problemet kan finnas i diskmaskinen själv. Om du inte sköljer det mesta av sakerna från din kruka / kokkärl / tallrikar etc. blir maten sköljd ner i avloppet. Men ibland loggar det sig själv i diskmaskinen. Detta har hänt mig tidigare.

Ta ut diskarna i tvättmaskinen och rengör allt manuellt, du kommer förmodligen att bli mer skräp än du skulle tro.

    
svaret ges 17.02.2011 21:08
0

Eftersom avloppsslangen är flexibel, kan den vara kinkad - se till att du ser smidiga kurvor, inga skarpa böjningar - det kan vara begränsat vid någon skarp böjning.

Se om du kan ansluta någon slags behållare till slangänden, till exempel en gammal läskflaska (avskurna som en tratt) eller en faktisk tratt. Håll änden över resten av slangen. Häll vatten i - det ska flöda fritt och ganska snabbt ner. Om det inte har du någon begränsning någonstans, försök att isolera det.

Kontrollera slangen genom att ta bort den - ta den någonstans (utanför?) där du kan upprepa processen för att se om vatten kommer ut i andra änden - om inte en slang är ett billigt köp. Om det strömmar fritt, och inte när det är anslutet, har du en begränsning någonstans längre längs avloppssystemet.

Du kan även testa diskmaskinpumpen genom att fästa slangen på den och sedan sätta änden i den sjuka (lös) och se om vatten kommer ut. (titta på kinks / skarpa böjningar och undvik dem).

Om de båda misslyckas har du en restriktion någon annanstans.

    
svaret ges 18.02.2011 00:40