How många och hur tunga av behållarplanter kan ett takterrass hantera?

0

Vi har nyligen haft ett takterrass byggt på tredje våningen i vårt MN-hem, och eftersom vi nästan inte har någon gård, överväger vi att använda en del av utrymmet för att "gå grönt", samtidigt som vi lämnar gott om utrymme för underhållande.

Däcket är 8x24, gjord av cederträ, av en ansedd entreprenör. Den sitter på tredje våningen på en nästan platt takdel, ovanför den inhägnade vardagsrummet på 2: a våningen och en öppen veranda på 1: a våningen. Vi har flera lätta krukor vi använder för tomater, andra grönsaker och blommor utanför. När de fylls med pottjord och växtmaterial väger de 25-30 pund vardera. Vid ca 15 tum i diameter kunde vi sätta en rad på ca 15 av dessa på däck med gott om plats för att sitta / underhålla - eller upp till 3 sådana rader om vi i framtiden ville växa mer av våra egna grönsaker.

Som vilken punkt skulle växtens vikt potentiellt bli ett problem för däckets och / eller takets strukturella integritet?

    
uppsättning Jaime 13.08.2016 01:30

2 svar

1

Medan jag inser att det är en besvikelse att inte få alla frågor som enkelt besvaras av Internet gratis, finns det inget sätt att korrekt och tillförlitligt svara på denna fråga än att samråda med (ja betala pengar $$$ till) en civil / strukturell ingenjör, helst en licensierad att träna i din lokala jurisdiktion (Stat, eftersom du är i USA.)

För 5 olika hus, byggda annorlunda, kommer det att finnas 5 olika svar. Det finns inget "Allmänt" svar och insatserna är åtminstone ditt hus, om inte din familjs liv om du blir fel och kollapsar platsen medan du sover, etc. Det är inte ett bra ställe att "gissa" . "

Att gå med i en gemensam trädgård nära ditt hus kan ge större mening som ett sätt att få trädgårdsutrymme.

    
svaret ges 13.08.2016 04:18
0

Om däcket stöds av taket kan du inte placera några krukor alls. Taket är typiskt strukturerat för att hålla det som kan ligga på det på ett säsongsbetonat sätt, (levande belastning) snö kommer upp i tankarna här och vikten av de material som gör själva taket (dödladdning).

Nu läggs en heltidsbelastning (däcken) till taket som tar bort den last som taket är konstruerat för att bära.

Om däcket stöds av ytterväggarna, så är det upp till hur däcken är byggd, och det kommer att vara upp till byggaren att berätta för dig. Däck med kod när det är byggt, inte på ett tak är tänkt att stödja 60 lbs / sq ft. Med ditt däck kan en sida vara över en bärande vägg, men det finns inget sätt att berätta jämnt med bilder. Det beror också på om byggaren använde korrekt formatram för att hantera det ....

    
svaret ges 13.08.2016 06:53