Record låg växelkurs för ett land jag ska besöka nästa år - hur kan jag dra nytta?

2

Jag ska resa till ett annat land på ett år. Under reseplanering märkte jag att växelkursen är mer gynnsam just nu än den har varit under de senaste 10 åren. Faktum är att dollarn får mig 20% mer valuta än samma tid i fjol.

Jag är orolig att dollarn kommer att förlora värdet i förhållande till den lokala valutan innan jag går.

Hur kan jag utnyttja marknadens nuvarande läge? Att använda banker för valutaväxling (jag kontrollerade BofA och Wells Fargo) kommer att förstöra de flesta vinster jag kunde inse. Online valutaväxlingar är ännu värre. Från andra människors reserapporter har jag sett att med hjälp av ett bankomater i landet för att ta ut valuta är det vanligen omkring 1% av spotpriset jag ser på webbplatser som XE (mindre en fast ATM-avgift) men det är inte ett alternativ innan jag reser .

När jag skickar in det här antar jag att jag skulle se samma fördel om jag skulle köpa valutan genom min mäklare och bara behöll den positionen tills jag reste och sedan konverterade tillbaka till USD och drog den samma dag.

    
uppsättning Brian R 08.08.2017 22:06

1 svar

1

Det finns några förbetalda resekreditkort runt. Med dessa du

  • ladda kortet i din hemvaluta
  • sedan konvertera det till landets valuta när som helst innan du reser
  • Använd kortet som ett vanligt betalkort eller kreditkort och spender dig långsamt balans
  • Detta låter dig låsa valutakursen innan du reser. Eftersom du föreslår att du spenderar en ganska stor summa pengar, är korten som ger dig mellanskursen, men med en liten årlig avgift, troligen bäst för dig.

        
    svaret ges 08.08.2017 22:28