Vallad plastering i Taiwan: Plaster sätter mycket snabbt (10-15min). Vad kan jag göra?

1

Jag försöker att replastera väggarna i ett gammalt hus i Taiwan. På grund av både den extrema luftfuktigheten här och de kortare torknings- / härdningstiderna föredrar jag att använda gips av typ av typ över torkningstyp.

Jag tror Jag har hittat dessa produkter och deras namn på kinesiska (石膏 och 批 土) - det är svårt att vara säker på språkbarriären och geografiska skillnaderna i branschen, men de är båda gjord av gips, och en kommer i stora säckar pulver medan den andra kommer i förblandade hinkar (~ US $ 10 för 50lb respektive 5gal). Men alla som jag har pratat med här tyder på att antingen använda torkningstyp i sig eller blanda de två för tungare reparationer. Inget som jag har läst på något amerikanskt forum föreslår denna blandningsmetod, och ingen i Taiwan förespråkar att använda gipspulvret självt.

Jag försökte deras sätt - djupa fläckar är fortfarande våta (hårda men kalla) följande dag. Jag försökte använda bara pulvret, blandat med vatten - det går från pannkaka smet till oförarbetlig, smula röra i spetsen av 15 minuter. Från allt jag har läst bör arbetstider på typgips vara 70-90 minuter.

Vad händer här och vad kan jag göra för att få en längre arbetstid, men behåll ett starkt, fuktresistent gipsjobb? Med min totala brist på erfarenhet är det att verkligen saktar ner projektet.

    
uppsättning Ryan Lue 04.04.2016 05:00

1 svar

1

Arbetstiden för gips av typgods är en följd av att gipsens ingredienser. I USA kan en typ av gipsväggsförening (t.ex. Sheetrock Easy Sand) ha ett brett intervall av torkningstider från 5 till 210 minuter. Om din mix blir smula efter 15 minuter kanske du bara har fel produkt.

Kombinera inställning och förblandad förening är inte något jag har sett rekommenderat. Slutlig torr tid, styrka, krympning etc. kommer vara svårt att förutsäga. Kanske kan du träna något som gör vad du behöver på det här sättet, men jag tror att du hellre skulle hitta en förening som ger dig tillräcklig arbetstid när du följer tillverkarens instruktioner. Du kan också hitta gipsretarderare och accelerator som bör låta dig justera inställningstiden.

Alternativt kan du försöka göra det som du har genom att blanda blandningar av inställningstyp och snabbt fylla de stora sprickorna, och sedan på överdräkten med förblandade eller torkningsprodukter. Det låter dig klippa ut en massa väntar, men sedan finjustera med en långsammare gips.

    
svaret ges 04.04.2016 23:53