Har det någon roll vilken socker används för bakning?

32

Bakningsrecepten jag använder anger många sorters socker, t.ex. caster, raw, white, soft etc.

Allmänt använder jag alltid bara råsocker, främst för bekvämlighet.

Gör det verkligen en skillnad?

    
uppsättning nzpcmad 21.07.2010 02:43

4 svar

32

Ja!

Socker används ofta som en "våt" ingrediens i bakning. Det betyder att det måste lösas i vattnet för att förhindra att mycket gluten produceras (vilket gör resultatet fluffigt / fläckigt och inte tunt). Olika sockerarter håller olika mängder fuktighet (till exempel innehåller brunt socker mer än vitt) och med hjälp av socker med för stora (eller för små) kristaller kommer texturen att komma ut helt fel. För liten och din tårta blir gummi; för stor och din kex kommer att falla ifrån varandra.

Om du använder sockret för kräming (med fetthalt), behöver du i allmänhet använda ett grovare socker. Superfinsocker kommer att lösa upp för snabbt och tillåter inte tillräckligt med luft att införlivas. Konfektörens socker är bra för krämer men har helt olika egenskaper från kristall socker - det har blivit "bearbetat" och har majsstärkelse tillsatt, så att du inte bara kan ersätta i lika stora kvantiteter.

Självklart är det självklart att smaken är annorlunda också. Men ännu viktigare än smaken är löslighetsegenskaperna som, som förklarats ovan, kommer att få märkbara effekter på andra delar av receptet.

Det beror på vad du bakar; Om sockret bara används för smakämnen, så kan du använda allt socker du gillar. Mycket av tiden i bakning men socker används för mer än bara sötning, och det är viktigt att vara medveten om det. Om sockret är kräm eller löst, ersätt inte om du inte är säker på att du vet vad du gör.

    
svaret ges 21.07.2010 02:55
4

Det finns också en skillnad mellan brunt och vitt socker, trots att de har ungefär samma konsistens / konsistens. Kakor blir chewier om du använder mer brunt socker.

    
svaret ges 21.07.2010 03:12
3

Ja, väldigt mycket.

Det finns många typer av socker: isbildning / konditori socker, ljust brunt socker, mörkbrunt socker, caster / super fint socker, Demerara socker, granulat för att bara nämna några.

Vart och ett av dessa (med undantag för bruna sockerarter och Demerara) kan också hittas i en "rå" form (i motsats till "vit") där melasserna (en mörk, treackliknande biprodukt av sockerproduktion ) sätts tillbaka i sockret vilket resulterar i ett mörkare socker. Dessa rå sockerarter kan ersättas med någon bakprodukt som specificerar för vita sockerarter (som kan vitt socker visor-versa) vilket resulterar i produkter med en mer uttalad "karamell" smak. Det enda som ska noteras är att råa sockerarter i en maräng resulterar i en mjukare maräng.

Isåsocker används i allmänhet endast i frostningar och glasyr, särskilt i "snabba frost" och glacéisningar. I tårtprodukter ger de färdiga produkteren ett torrare, nästan "crusty" resultat. De används emellertid i smältande kakor.

Caster socker och granulat socker kan ersättas med varandra, även om man använder caster socker skapar bättre maränger som "smälter i munnen" bättre eftersom de finare kristallerna lättare upplöses. Säg att det inte skulle vara en katastrof om allt använt granulärt socker.

Bruna sockerarter har mer fukt i dem på grund av närvaron av fler melass men kan också ersättas i de flesta användningsområden. Mörkbrunt socker har mer melass än ljusbrunt socker.

Demerara-socker används ofta i smuldrande toppings och ibland i vissa kex på grund av sin grova konsistens. Det finns emellertid inte ofta i kakor eller frost.

    
svaret ges 17.10.2012 11:16
3

Jag gör Biscotti och har haft stor framgång med att följa mitt eget recept, men när jag besöker min dotter som bara använder råsocker, när jag lade den till de slagna äggen och smält smör ändrade det hela kakans struktur. Det puffade upp som en stor marshmallow, men jag fortsatte att lägga till resten av ingredienserna.

På bakning av brödet ökade inte som förväntat, det var lite rå i mitten av kakan och det krävdes mycket längre tid att vara helt bakad. Det smakade bra, men jag rekommenderar inte att du använder råsocker i bakning om du inte gör någon forskning först.

    
svaret ges 16.01.2015 01:42
Senaste kommentarerna

Mindre är mer. Hur vi strukturerar vår kost påverkar hur mycket socker vi äter och hur vi beslutar att dela den. När konventionella tekniker används gör våra kroppar inte socker för att driva vår energi, men vi måste konsumera det som metaboliskt bränsle. Naturliga sockerdrycker som kallt och varmt vatten, vitt socker och brunt socker är inte lika söta som colas. Några hälsoaktivister har börjat skriva brev som motsätter sig obligatoriska målarprogram på grund av att användning av billiga, lättillgängliga... Läs mer