Vad är ett bra ställe att börja läsa DC-serietidningar? [stängd]

1

Jag börjar läsa DC-serietidningar men jag vet inte vart jag ska börja.

Det är ganska enkelt med Marvel tack vare Marvel Platinum-serierna, men jag kan inte tycka att hitta något sådant men för DC.

Finns det ett definitivt (t.ex. icke-subjektivt ) svar på frågan om vilka är de viktigaste serierna och berättelsebågarna? Något som föreslagits av förlag eller författare eller experterna?

    
uppsättning KingofDarkness 03.10.2014 21:07

2 svar

3

Du kanske vill överväga att få tag i en kopia av " DC Entertainment Essential Graphic Novels and Chronology ". Den här boken beskriver de serier som DC anser vara viktigast och listar "viktiga" bakkatalogobjekt för DC: s huvudegenskaper. Superman, Batman, Green Lantern, Flash, Justice League, Wonder Woman, Green Arrow, Rättvisa Society of America, Legion of Superheroes och Teen Titans.

De flesta av deras "viktiga" berättelser har marknadsförts under " Stora berättelser som någonsin beräknats "banner. Du kan verkligen inte gå fel att läsa dem.

    
svaret ges 03.10.2014 21:37
1

Om du vill komma ihåg den nuvarande kontinuiteten, leta efter böcker som sätts i det nya 52-universum. De flesta människor tänker på rättvisa ligan när de tänker DC Comics, så här är några förslag som kommer att fånga dig på den nya 52 versionen av Justice League:

Om du är mer intresserad av den tidigare kontinuiteten som inträffade för de flesta 2000-talet, här är några rekommendationer för den versionen av Justice League:

Trade paperbacks samlas utgåvor av populära historia bågar, så det är ett bra sätt att komma ikapp på stora plotlines. Nackdelen är att de inte alltid innehåller varje problem och därför kan ha några saknade luckor.

Om du vill ha karaktärsspecifika titlar eller något annat helt, rekommenderar jag att du går till Amazon (eller din favorit online-återförsäljare) och letar efter namnet på tecknet du vill ha och akronymet TPB (ex - "Batman TPB") . På Amazon kan du även inkludera sökordet "New 52" för att leta efter objekt som är specifika för den kontinuiteten. Du vill allmänt leta efter titlar som "Batman: Volume 1" när du letar efter kärnhistorierna.

Alternativt, om du bara vill komma ikapp på hela 52-tingen, rekommenderar jag även följande animerade filmer:

Det första är anpassningen av "FlashPoint", vilket är händelsen som ändrade allt till den nya 52-kontinuiteten. Den andra är anpassningen av hur rättvisa ligan först bildades i den nya kontinuiteten.

    
svaret ges 03.10.2014 21:24