Vad var namnet på denna Cleric Prestige-klassen som formar metall med sina nakna händer?

5

Jag vet att det här är en vag fråga, men jag verkar komma ihåg en cleric prestige klass som var väldigt mycket för att tillverka metalliska föremål. De blev även i stånd att forma metaller med sina nakna händer utan att använda smidda eller verktyg på senare nivåer ... Jag kan inte hitta den längre, kan någon peka mig i rätt riktning?

Det var en klassfunktion. De blev i stånd att använda sina händer som krigshammare på något som nivå 8, och de kunde också forma nästan alla metall så länge de kunde lägga sina händer på båda sidor. Inte en metalldörr från 1 sida, men om de på något sätt kunde röra på båda sidor kunde de formas till nästan vad som helst som de ville ha. De var skickliga med några vapen eller rustningar de skapade, men de fick inte några speciella egenskaper för att använda vapen eller rustning annars ...

Såvitt jag kan komma ihåg, det var inte en prestige-klass i tredje parten, men att jag inte kunde hitta den någonstans kan det vara ...

    
uppsättning AOKost 28.11.2014 01:35

2 svar

8

Hammer av Urgan

Hammerhand (Su): At 5th level and beyond, Urgan’s divine blessings allow his follower to beat and shape metal with his bare hands. The hammer of Urgan always counts as having all the necessary tools to use his Craft skills, even if he lacks a workshop, hammer, tongs, and other items. In addition, his unarmed strikes have the same damage, critical threat, and critical multiplier as a warhammer with a size equal to his own. He does not gain the benefits of Improved Unarmed Strike unless he has that feat.

Källa: Bok av Hallowed Might II: Portents and Visions

  • Utgivare: Malhavoc Press
  • Författare: Monte Cook och Mike Mearls
  • Kapitel fyra: World Forge
  • Sida: 47
svaret ges 29.11.2014 03:23
3

Du kanske tänker på stavningen "Shape Metal" Cleric 4, Sor / Wis 5 från Races of Faerun som fungerar som stenform, men för metall. Du förmodligen inte tänker på Shaper of Form från Dragon Compendium, men deras liknande Begets Like-förmåga matchar dina krav. Du kanske också tänker på ett PrC som ger dig grådighet, dvärg eller handelsdomäner (som ger tillgång till Fabricate)

    
svaret ges 28.11.2014 01:59