USDA eller Mat Märkning?

2

Jag har lite bacon som jag tog ur frysen och sätter mig direkt i kylskåpet för att använda den här helgen. Tyvärr kom helgen och gick utan att jag lagade sa bacon. Det har suttit i mitt kylskåp ca 6 dagar i sin oöppnade vakuumförpackning. Paketet säger att det är bäst den 30 juli i år (så en annan ~ 8 dagar).

Normalt skulle detta vara slutet på historien, men jag läste en gång att frysande härdade kött faktiskt sänker hållbarheten och kan leda till att de blir snabbare snabbare. Vidare den här broschyren från USDA säger att bacon är bara bra upp till 7 dagar i kylskåpet ändå. Min fråga: ska jag gå med paketdatumet och använda det inom nästa vecka eller ska jag kasta den och köpa mer?

    
uppsättning 22.07.2015 19:44

1 svar

2

Att citera från din egen källa :

It’s best to plan ahead for slow, safe thawing in the refrigerator. After defrosting bacon by this method, it will be safe in the refrigerator for 7 days before cooking. If you decide not to use the bacon during this time, you can safely refreeze it without cooking it first.

Och vidare:

It’s not important if a date expires after freezing bacon because all foods stay safe while frozen.

Låt oss titta på vad som händer när du fryser mat:

På grund av de låga temperaturerna är tillväxten av alla 1 formar, bakterier och andra "nasties" stoppad eller åtminstone sänkt till extremt långsam takt. Så ur din matperspektiv är tiden avstängd medan den är frusen. ( Kvalitetsfrågor vänster åt sidan, vi pratar mattrygghet här.)

Så klockan börjar ticka igen när du tina maten och kan stoppas när du fryser igen. Med tanke på att din bacon skulle vara bra fram till slutet av månaden och frysning inte förkortar den tiden bör du vara bra åtminstone till den ursprungliga bäst-vid-datum .

I teorin kan du kunna beräkna

391.133

Men det är baserat på uppskattad bakteriell tillväxt, utan att ta hänsyn till möjliga kvalitetsproblem - och vi bör inte alltid gå till gränsen, ska vi ?.

1 "alla" som i "alla typiska patogener". Självklart finns det bakterier som trivs på is , men de är inte relevanta här.

    
svaret ges 23.07.2015 10:12