Mångsidig topp i homosexuella relationer och spridning av märkning

Du kan ha blivit frågad någon gång om du var en topp, botten eller mångsidig. Vissa homosexuella män använder dessa etiketter för att identifiera sig eller för att hitta partners som matchar deras preferenser. Andra föredrar en mer lös tolkning av sina sexuella roller.

Det är inte ovanligt att homosexuella män definierar sig på detta sätt. Oavsett om du funderar på att träffa eller helt enkelt ansluter dig, som en homosexuell man kommer du vanligtvis att fråga den andra killen om han är en topp, en botten eller en mångsidig. Det är viktigt att ta reda på det så snart som möjligt, för om du tänker träffas eller blir seriöst involverad i ett förhållande är det mycket viktigt att du och han är sexuellt kompatibla med varandra.

Hela frågan om topp kontra mångsidigt drabbade gaygemenskapen stort 2016 under lanseringen av en undersökning publicerad i "Archives of Sexual Behavior", med titeln Gay Top and Bottom Roles Generalised by Stereotypes. Studien avslöjade att bedömningar om huruvida en individ är en topp, en botten eller en mångsidig helt enkelt bygger på upplevda (inte faktiska) maskulina och feminina drag.

Vad betyder dessa etiketter?

Låt oss bli kliniska ett ögonblick: topp och mångsidig är sexpositioner som tas under sexuell aktivitet. Medan termen kan referera till kvinnor, har etiketterna ofta kommit att identifiera positioner som föredras av homosexuella män medan de bedriver sexuell aktivitet. En topp är en hane som föredrar penetrerande och en mångsidig är vanligtvis en man som är öppen för att antingen vara en topp eller en botten (dvs. hanen som "tar emot").

En homosexuell man hade detta att säga om positionsmärkning:

Det är så mycket prat och diskussion om vem som ger och vem får. Jag har haft raka människor som berättar för mig att de antar att de flesta homosexuella helt enkelt växlar. Ja, vissa gör det, men de flesta gör det inte. Men tänk om en kille inte är en topp, en botten eller till och med mångsidig? Vad sägs om homosexuella män som aldrig har bedrivit analsex och aldrig kommer att göra någonsin? Jag är trött på all märkning.

En annan homosexuell man (en finansiell konsult) som flyttade till New York City säger att den redan komplexa dejtingsvärlden blev ännu svårare att navigera med allt prat om positioner.

"New York är en bottenstad", säger Jason. "När du är på manhunt.net och profilen säger" mångsidig "vet du att killen verkligen är en botten. Det betyder att han kommer att toppa men inte gillar. Jag är en botten och min profil säger mångsidig. ”

Varför blir du ombedd att märka dig själv i första hand?

I raka relationer mellan man och kvinna finns det traditionella generaliseringar som man gör om sexuell kompatibilitet - även om jag understryker ordet "generaliseringar". Men när två män är inblandade är det svårt att avgöra sexuell kompatibilitet innan de två parterna träffas. Speciellt i dagens svep åt höger, svep vänster app dejting världen, måste man lägga lite tanke på det så att de kan vara tydliga från början.

Positioner och sexuell identitet

En persons sexuella roll / ställning har mer att göra med personlig preferens än med hur manlig eller feminin de är eller hur manliga eller feminina de verkar vara / ser ut. Med andra ord har det mer att göra med ens unika personlighet än det faktum att de är raka, homosexuella, dominerande eller undergivna till sin natur

Det finns inga absolutter när det gäller individens sexuella preferenser. Vissa män använder dessa termer som en guide, medan andra ser dem som ett nödvändigt protokoll att följa. Hur som helst är det en viktig konversation att ha före sex eller dejta.

.