US student som deltar i vetenskaplig forskning i Storbritannien. Vilken visum behöver jag?

4

Jag är en amerikansk studentplanering som spenderar 8 veckor som arbetar i ett universitetsforskningslaboratorium i London under maj och juni 2017. Jag reser inte genom något studie-utomlands program. Den primära utredaren gick bara överens om att låta mig spendera 8 veckor med forskningserfarenhet. Det är obetalt. Jag är förvirrad om jag behöver ett visum av viseringsklass 5 för att jag ska göra "obetalt arbete" eller om jag inte gör det eftersom webbplatsen på gov.uk säger att personer som deltar i akademisk forskning inte behöver visum ?? Jag tror inte att jag kvalificerar mig till studentvisum eftersom jag inte skriver in på universitetet.

    
uppsättning user57179 08.02.2017 22:11

1 svar

3

Du vill spendera lite tid (8 veckor) i ett brittiskt forskningslaboratorium, men inte som en del av något formellt program, för att få lite forskningserfarenhet. Du betalas inte.

What visa do I need?

Du behöver antingen en Tier 5 eller Tier 2 visum. Den aktivitet du beskrivit omfattas inte av de tillåtna aktiviteterna för Standard Visitor Visa . Det faktum att du inte kommer att betala är irrelevant och kan till och med få forskningslabbet i trubbel för att erbjuda obetald anställning till en person som inte är EU-medborgare. Det är en stor sak för dem att ta på dig utan att ha tillstånd från regeringen att göra det. Var därför försiktig så att du inte får dem att fångas!

Efter att ha sagt allt detta kan vår hemsida, Expats , svara på ytterligare frågor om specifikt vilken typ av T2 eller T5 du behöver.

The primary investigator just agreed to let me spend 8 weeks gaining research experience

Skriv ut detta svar och visa det till PI :)

    
svaret ges 08.02.2017 22:31