Har det varit några kanoniska referenser till holodeck / holosuites som används för virtuella fysiska "partnerskap" med holodeck-producerade konstruktioner?

16

Carnal release är en giltig stressavlastning; och om inte federationen använder hormonella suppressanter, tar det inte en "perv-vinkel" för att inse att holodeckorna kan övervägas för detta.

Jag kan också se potentiella psykologiska problem med detta, eftersom den förstärkta "verkligheten" kan skapa ohälsosamma bilagor. Vissa kan känna mindre behov av faktiska mänskliga interaktioner och sociala problem kan uppstå.

Naturligtvis kan valet av "program" vara ett problem för vissa. Det skulle sannolikt behöva vara regler. Eller vidare övervakning.

    
uppsättning Solemnity 09.01.2013 04:41

6 svar

24

Ja , trots att allt annat än "stress relief" (relation-wise) var frowned upon.

Ett exempel på att någon har (underförstådd) fysiska relationer med en holodeck-karaktär är i Voyager-episoden: Human fel . Sju av Nio, som (i strävan efter att hona sina sociala färdigheter) datum, kyssar och sedan vaknar bredvid en holografisk version av Chakotay. Även om vi inte ser någonting, är det starkt underförstått att de har relationer.

Följande är ett citat från Voyager Transcripts . Information om scenen har lagts till i.

SEVEN: Remain still. You have an intriguing facial structure.
HOLO-CHAKOTAY: I'll take that as a compliment. (they kiss)
SEVEN: I require more practice.
HOLO-CHAKOTAY: You're doing just fine. (Seven hears an electric zizzing sound) What's wrong?
SEVEN: Nothing.

[Cut to Seven's dream]

<snip>

[Cut to Holodeck - Seven's Virtual quarters]

(Seven wakes up with the holographic Chakotay draped over her on the couch. The real Chakotay is hailing her over the com-system)
CHAKOTAY [OC]: Chakotay to Seven of Nine. Chakotay to Seven, respond.
SEVEN: Go ahead.
CHAKOTAY [OC]: Report to Astrometrics. We've found something.
SEVEN: Yes, Commander.
HOLO-CHAKOTAY: Good morning.

Ett annat exempel skulle vara Vulcans ombord Voyager, som måste hantera Pon-far. Både Tuvok och en annan Vulcan visas för att försöka hantera symptomen med hjälp av holodeck. Det fungerar för Tuvok, men inte för andra Vulcan.

Potentiella psykiska problem / ohälsosamma bilagor till holografiska tecken :

I Star Trek: Voyager, Reginald Barklay (Main Contact Character of Earth to Voyager) kämpade med "Holodeck Addiction" i sitt förflutna (och lider lite av ett återfall vid en tidpunkt).

Det är en ordinerad psykisk sjukdom, komplett med hela hon-bang: droger, rådgivning, borttagning från stresskällor, de-tox etc.

Även om det i Reg-fallet inte var ett förhållande på sexuellt sätt med någon av karaktärerna, hade han skapat virtuella utföranden av hela Voyager-besättningen och han nämnde att han inte fick en god natts sömn såvida inte han sov i sina (virtuella) kvartaler på Voyager.

Några exempel är:

  • Doktorn är en virtuell partner (i en 60-talets stilbil på en förbises, inte mindre). Trots att den virtuella partnern bara var en holografisk representation av ett levande väsen då, så kunde hon betraktas som "riktig" men doktorn är inte, även om jag inte tror att någon skulle göra invändningar mot honom att hitta en virtuell kompis.
  • Harry Kim tror att han har fallit för en virtuell karaktär (det visar sig vara ett hoax). Men Tom Paris varnar honom om holodeckberoende innan de räknar ut det.

Det är oundvikligt att Holodeck-programmen definitivt används för den här typen av saker - jag kan se dem ersätta (eller komplettera) riktiga ... ahem, "Ladies of the Night" i en icke-militär miljö. Men vad som helst längre än "stressavlastning" skulle vara fryst på, och i extrema fall behandlas som en sjukdom.

    
svaret ges 09.01.2013 05:12
17

Ja.

Det fanns många referenser till sexuella program som finns i Quarks holosuites på DS9, med slavflickor av olika arter. Förmodligen den mest ökända (presenterad i avsnittet "Meridian") var en beställd order från en rik alien som heter Tiron, som ville ha ett holosuiteprogram från Quark baserat på de fysiska specifikationerna för Major Kira.

    
svaret ges 09.01.2013 07:43
13

Detta klipp från TNG-avsnittet " The Perfect Mate " visar Riker på väg till holodeck omedelbart efter ett sexuellt laddat möte. Det är underförstått att han är på väg mot holodecken för att lösa spänningarna som orsakas av mötet - som en "kall dusch".

länk

I TNG-avsnittet " Booby Trap " utvecklar Geordi känslor för en holografisk representation av Leah Brahms, en av de ingenjörer som byggde företaget. I det senare avsnittet " Galaxens barn " upptäcker de riktiga Brahms att Geordi hade skapat en hologram av henne och antar att Geordi använde hologrammet för sex, men det finns ingen indikation på att han gjorde det.

TNG-avsnittet " Hollow Pursuits " utforskar Reginald Barclays helhetsberoende. Barclay skapar ett hologramprogram som inkluderar en pinsamt skildring av Riker samt sexuellt suggestiva skildringar av Troi och Dr. Crusher. När Riker upptäcker programmet försöker han ta bort det och citerar "protokoll", men det är inte klart vad det exakta protokollet i fråga är. Programmet kan bryta protokollet för att visa en högre tjänsteman i ett ogynnsamt ljus eller för att skildra besättningsmedlemmar i öppet sexualiserade positioner. Det är uppenbarligen inte mot protokoll för att återskapa besättningsmedlemmarna på holodecket, eftersom holografiska besättningar används regelbundet under träningssimuleringar.

    
svaret ges 09.01.2013 23:04
6

För att lägga till ovanstående svar tror jag att Riker försökte återbesöka "Minuet" i episoden med Binars. Första gången han träffade henne var han med Picard. Han återvände utan kaptenen i slutet av episoden, bara för att hitta henne minskad utan Binars extra programmering.

Och även Geordi skapade en kopia av Leah Brahms. När han upptäcktes av den verkliga Leah Brahms, ifrågasätts hans anledningar.

    
svaret ges 09.01.2013 14:33
4

Från avsnittet Voyager "Fair Haven" , med hänvisning till Janeway's holodeck pojkvän Michael Sullivan:

Janeway: too bad he's only photons and force fields.

Chakotay: I've never let that stop me before.

Översättning "Oh yeah Katherine, jag blir vild i holodeck hela tiden."

    
svaret ges 03.04.2015 04:55
3

Jag tror att det finns ett Pon Farr-program i Voyager för könsstörning. Sett på Kropp och själ (för Tuvok) och Blood Fever (för Vorik)

    
svaret ges 09.07.2014 16:43