How förbereder jag den här yttre betongväggen för färg?

2

Jag har en yttre betongvägg som hade lite lös färg och började skrapa bort. Färgen i vissa delar var så lös att jag gick hela vägen till den nakna betongen och skal bort över 6 lager färg. Jag är orolig att om jag målar väggen, kommer den fortfarande att visa de djupa områdena.

Vad ska jag göra för att täcka detta ordentligt och vilken färg ska jag använda?
Ska jag använda några tunga primerlackar på de nakna betongområdena först måla som vanligt eller bara använda färg med medföljande primer och måla det?

Det här är en del av ytterväggen som skrapas till den nakna cementen.

Fler bilder

    
uppsättning Rick 19.11.2012 17:30

3 svar

1

Om det finns sex eller sju lager färg över betongen så blir det tillräckligt tjockt att vara märkbart om du försöker bara skrapa ett enda område och måla. Det låter som om ett antal olika personer genom åren har avstått från den fruktade oundvikliga slutsatsen att du ska helt skrapa och ta bort färg från hela ytan och repaintera den med en riktig yttre emalj godkänd för betong.

När du skrapar målaren alltid se till att du bär en dammmask eftersom ett av dessa lager kan vara blybaserad färg och det skulle vara utomordentligt dåligt att andas in. När du skrapar håller barn, djur och gravida bort eftersom de är särskilt känsliga till illamående effekter från blyexponering.

De flesta hårdvaruaffärer säljer blytestkit som kommer att låta dig veta om något av denna skrapade färgdamm innehåller bly. Ett försiktighetsförsök om att om du råkar verifiera och veta att bly är i färgen då om du någonsin går för att sälja den plats som du skulle vara lagligt skyldig att lägga till denna information till säljaren avslöjande. Ibland är det bättre att bara behandla färgstoftet som om det innehåller bly och inte veta för egen skull.

    
svaret ges 19.11.2012 20:30
1

Eftersom det här är yttre, skulle jag vara frestad att använda en spolare (du kan hyra en om du inte redan äger den):

Var försiktig om sprickor eftersom du kan göra dem värre eller tvinga vatten i väggen. Det är också viktigt att du uppmärksammar trycket och avståndet från ytan så att du knappt flår av färgen utan att skada betongen nedan.

Då vill du reparera eventuella sprickor eller skador (hydraulisk cement är användbar för den här uppgiften) och applicera en ytterkvalitetsprimer som är konstruerad för murverk. Väggen måste kunna andas så att fukt inte kan fastna inuti, frysa och orsaka flak eller sprickbildning.

    
svaret ges 19.11.2012 23:05
1

Det rätta sättet är den svåra vägen, som alltid.

  • Ta bort all färg på väggen med hjälp av en skrapa eller en värmebrännare eller en färgavlägsning.
  • Sandpapper hela väggen.
  • Ta bort allt damm från väggen och torka det rent.
  • Gör många lager försegling eller primer. Låt det torka i 24 timmar.
  • Gör många lager av god kvalitet färg. Låt det torka i 24 timmar.
  • svaret ges 10.04.2014 16:05