Varför visas Keller oberedda i slutet?

5

I slutet av Fångar när Keller konfronterar Holly och berättar för henne att hon är mördaren, varför har han inte en pistol eller något? Det verkar att han gick dit för att avmaska henne men inte för att stoppa henne. Jag vet att han ville veta var hans dotter är men det verkar som en bättre idé att ha kontroll över situationen istället för att vara den kontrollerade.

    
uppsättning Jean Paul Olvera 10.01.2014 18:41

2 svar

7

Efter en ansträngande prövning har han varit igenom och efter att ha förlorat nästan allt hopp hör han "du var där" från glädje. Ibland upptäcker han var var det enda stället där han kunde ha hört (vi ser det tydligt på hans ansikte) och det dyker upp på honom där hans dotter är (eller åtminstone var). Även i hans sinne är Alex fortfarande den skyldige.

Så ser jag hans beteende som en följd av två saker:

 • Eftersom han tror att Alex är kidnapparen ser han Heliga som bara skyddar Alex genom att inte avslöja sin hemlighet eller i bästa fall genom att ta hand om de kidnappade barnen. Ergo, hon utgör inte verkligen ett hot.

  Jag tror att han bekräftar detta när han kommer in i sitt hus och försöker självklart mycket svårt att hålla sig själv, säger

  I don't want to have to hurt you. I know they were here.

  Detta sägs på ett fredligt men hotande sätt. Det är inte "(jag vet) du tog dem", men bara "de var här".

 • Hela verkligheten kom som en chock, efter dagar av fruktlös sökning och Alex 'tortyr. Han är inte i sitt rätta sinne, och han trodde inte det hela.

 • Han var inte heller helt oförberedd. Efter att Heliga dumper honom i det hålet under den gamla bilen går hon tillbaka till sitt hus och börjar gå igenom sin verktygsväska (den som han hade framför henne när han sa att han inte skulle behöva såra henne), där hon finner sin vapen. Så han var rutinmässigt förberedd, men inte för "Heligan är den enda skyldige här, inte Alex som han hade säkert bort", vilket gjorde henne bättre förberedd.

      
  svaret ges 11.01.2014 04:50
  0

  För det mesta beror det på att han bara har spenderat en stor del av tiden som torterar en oskyldig man. Vid denna tid är han mentalt utmattad. Som du säger är det mer som att han är mer angelägen om att ta reda på vem som verkligen tog sin dotter än att hitta sin dotter. Så vid den här tiden är han dränerad och spenderad, och han vill inte använda våld för att skrämma svaret från henne.

  Eftersom hans handlingar blev tvivelaktiga (i motsats till att vara rättfärdigade), kan han tro att på något sätt kommer till Holly med bara önskan om sanningen kommer att vara tillräckligt. Därför hamnar han i ett hål, och varför, även om vi är kvar, tänker han att "kunna" räddas, vi är faktiskt inte visade detta i filmen. För vad han gjorde kan han till och med tro att han har förtjänat sitt öde. Denna tro skulle också förstärka hans önskan att inte föra en pistol till konfrontationen.

      
  svaret ges 11.01.2014 04:20