Är det möjligt att resa till USA för att prata vid en konferens enligt reglerna för VWP?

13

På en månad reser jag till USA för att prata vid en konferens i Jacksonville (obetald). Jag vet inte om jag behöver en särskild visum för detta, eftersom gränsbyråns webbplats inte har information om detta.

Jag kommer inte att betala för det och kommer att blanda lite turism men vet inte om min ESTA tillåter mig att komma in.

    
uppsättning Jordon Cox 05.05.2016 13:15

1 svar

21

Detta är faktiskt mycket klart täckt av denna dokument publicerad av Department of State, som är länkad från sidan om visumet Avbeställningsprogram :

  • Konferens, möte, mässa eller affärsmedelsmottagare: Kommer inte att få någon lön eller inkomst från ett USA-baserat företag / företag. För vetenskaplig, pedagogisk, yrkesmässig eller affärsändamål.

  • Föreläsare eller högtalare: Ingen lön eller inkomst från ett amerikanskt företag / företag, med undantag för kostnader som är förknippade med besöket. Om honorarium kommer att tas emot kan aktiviteterna inte vara längre än nio dagar vid en enskild institution eller organisation. betalning måste erbjudas av en institution eller organisation som beskrivs i INA 212 (q) ; honorarium är för tjänster som utförs till förmån för institutionen eller enheten och visumansökare har inte accepterat sådana betalningar eller utgifter från mer än fem institutioner eller organisationer under de senaste sex månaderna.

När du går dit obetald är det tydligt inom de aktiviteter som tillåts av Visitor (B) Visa, och därmed för VWP.

    
svaret ges 05.05.2016 13:45