Är det möjligt att gå direkt från Siem Reap till Vientiane över land?

10

Jag planerar att åka till Vientiane i Laos, men jag ville gå över land från Kambodja. Finns det direktbussförbindelser från Siem Reap till Vientiane, och i så fall hur lång tid tar resan? Jag har hört motstridiga rapporter - vissa säger ja, vissa säger att det inte finns något annat än att dubbla tillbaka till Phnom Penh och ta en buss därifrån till Vientiane, vilket inte är så meningslöst för mig. Eller, om inte en direktbuss från Siem Reap, är det då möjligt att komma till Stung Treng checkpoint med lokal buss och anslut sedan till Vientiane därifrån? (Om inte buss är båtar / färjor också acceptabla.)

Jag har också hört att även om den officiella Lao-invandringsplatsen säger att visum till ankomsten finns tillgänglig vid landgränskontrollpunkter, har de slutat att utfärda dem på Stung Treng och kräver att besökare ska få visum i förväg. Är det sant?

    
uppsättning Ankur Banerjee 28.06.2011 05:01

1 svar

8

När jag planerade min resa till Kambodja, Laos och Vietnam gjorde jag lite forskning: Jag är inte säker på direktbussar från Siem Reap. Stueng Traeng är emellertid ca 5 timmar. Därifrån kan du få en minibussförbindelse till Pakse. Det tar ungefär ytterligare 5 timmar. Från Pakse är det en nattvakt till Vientiane. Om du har tid, är det lämpligt att sluta över antingen vid ST eller ta en liten omväg till Kratie. Bo över natten här och ta sedan en buss till Pakse (en extra 2 timmar).

Jag snubblat också på denna webbplats: länk , kan vara användbar för dig, även om bussarna verkar starta från Phnom Penh. Du kanske kan få mer information från dem.

En annan post jag såg handlade om det här paret som gjorde en resa till Vientiane från Siem Reap via Thailand: länk .

Jag släppte äntligen Laos från min färdväg, så kan inte ge dig råd från personlig erfarenhet men.

    
svaret ges 07.07.2011 14:12