Varför stjäl inte Kyle Death Star-planerna?

8

En populär Legends-karaktär som kommer från Dark Forces och Jedi Knight -spel är Kyle Katarn . En av hans prestationer var att samarbeta med Jan Ors för att stjäla planerna för den första Death Star (väl om du som spelaren inte slog upp det).

NuverkardettydligtattRogueOnehuvudpersonenJynErsoäråtminstonedelvisenhyllningtillJanOrs(ävenomdettainteharvarit bekräftades ändå verkar det).

Det verkar som om Cassian Andor från Rogue One kunde ha blivit inspirerad av Kyle Katarn, men namnet är mindre uppenbart här. Även om han var, är min fråga:

Varför användes inte Kyle Katarn uttryckligen i Rogue One ?

Den nya Star Wars-kontinuiteten är uppenbarligen inte bunden att använda någonting från Legends canon. Men fortfarande var Katarn en populär karaktär, och jag är säker på att några fans måste ha blivit besvikna för att inte se honom som kommer till liv på storskärmen.

    
uppsättning Praxis 23.12.2016 18:24

1 svar

1

Disney skiljer mycket noga Disney Star Wars från Star Wars Legends. Jag var besviken över att de inte namngav Ben Solo som Jacen Solo, eftersom de väsentligen följde liknande bågar, och Ben skulle inte vara ett namn speciellt kära för antingen Leia (Kinobi var bara en kontakt hon var tvungen att nå på Tatooine) eller Han (Bara en galen gammal man som släckte traktorns stråle blev sedan skivad i hälften).

Medan karaktärerna kanske har liknat, var de inte samma alls. De hade olika bakgrunder, planerna hade olika sätt och dog olika dödsfall.

Disney skapade en ny karaktär, kanske inspirerad av en äldre karaktär, men för att få full flexibilitet att skriva karaktären som de ville skriva, lämnade de bara Kyle i legenderna.

    
svaret ges 23.12.2016 21:17