Varför fungerar inte min Nest Termostat med A / C?

12

Jag installerade Nest termostat för några veckor sedan, ersatte en gammal Lux programmerbar termostat (det var inget fel med det). Jag kopplade 4 ledningar (R, W, Y och G) till Nest. Men så snart jag skulle ansluta Y-kabeln, skulle Nest ge mig ett E4-fel som säger att det inte var någon ström på R. Jag kunde bara använda termostaten med Y-avkopplad (så bara värme, ingen växelström).

När jag testade spänningarna mellan R och W får jag en hälsosam 26 volt vid termostaten och på styrkortet. Men på R och Y får jag 0 volt. AC fungerar bra med min gamla Lux-termostat (jag verifierade genom att installera den igen), men jag anslutde även B (blå) och O (beige) ledningarna i Lux termostaten. Från vilket Nest tech support berättar jag, behöver jag inte använda B eftersom näsan kan ta av strömmen från R.

När jag kopplar in Beige-kabeln (ansluten till O på kontrollkortet) till Y på Nest, går fläkten på, men ingen AC.

Min lösning för nu är att släcka växeln från jägartermostaten på övervåningen (zon 2) samtidigt, så att båda spjällen är öppna och den svala luften fördelas i båda zonerna. Typ av hack, åtminstone det håller huset coolt!

Så min fråga är: varför är R till Y spänningen noll? Och om det indikerar någon typ av problem i reläet eller styrkortet eller transformatorn eller kondensorn, varför fungerar den gamla termostaten bra?

Jag sammanställer följande diagram för att beskriva konfigurationen:

Ochhärärenbildavkopplingsschematfrånkontrollkortet:

En bild på kontrollkortet:

Näsanmedbeige-trådeniY1:

Vilken det lyckligtvis accepterar, och tycker att AC är ansluten:

Uppdatering:Jagkoppladebortallaledningarpåtermostatenpåkontrollkortetochtestademedminmultimeterigen.Sammaresultat:R1tillWgermig28voltochR1tillYär0volt.

Jaghittadejusten teknisk bulletin för kontrollpanelen EWC-ST-2E (verkar lik EWC -ST-2D som jag har). Kommer att försöka göra mer felsökning efter att ha läst detta.

    
uppsättning mcaddu 05.06.2013 05:21

5 svar

2

Detta har varit ledigt, men min gissning är att du måste ansluta Nest till R-terminalen på termostaten 1 på regulatorn istället för R1.

Det verkar som om ditt styrsystem har utformats och anslutits till en värmepump men du har inte längre en (det finns bara 4 ledningar i det nedre vänstra blocket som jag tror är utgången till ugnen / AC-kompressorn). Om så är fallet är O- och B-ledningarna onödiga och kan tas bort från kontrollpanelen.

Så vad jag skulle försöka:

 • Zon 1 R till Nest Rh (24VAC Hot)
 • Zon 1 C till Nest C (24VAC gemensamt)
 • Zon 1 W till Nest W1 (Värme)
 • Zon 1 Y till Nest Y1 (Cool)
 • Zon 1 G till Nest G (Fan)
 • Det enda jag inte förstår är hur fläkten slås på med den andra termostaten i Cool-läge. (Kall vanligtvis måste termostaten binda både G och Y till R (24VAC Hot), endast i värme W måste binds till R (+ 24VAC Hot) ... Eftersom det fungerar måste det vara något som regulatorn gör automatiskt.

  Genom att ansluta Nest till C-terminalen får du tillgång till 24VAC utan att försöka driva det själv från "läckström".

  Det du vill testa, byt zon 1 R till Y en minut och se vad som händer. Kommer kompressorn på utsidan? Ingår fläktarfläkten?

  Dubbelkoll på detta mot manualerna.

      
  svaret ges 27.08.2013 01:22
  0

  Nästet säger att vanligt behöver inte kopplas upp vanligtvis, men det är ofta nödvändigt att fungera korrekt och ladda upp uppgiften.

      
  svaret ges 23.07.2014 08:26
  0

  Gamla inlägg men bestämde sig för att posta, hade exakt samma problem med samma RWYG-inställning och kundsupport kunde inte hjälpa till.

  Snabbt svar, din AC-omvandlare som är ansluten till AC-enheten är felaktig, det här är anslutet till Y. Byt ut det.

  Långt svar. Jag bor i Toronto och det blir kallt. AC-kompressorn är ute som normalt och Y-kabeln är ansluten till en omvandlare som också är ansluten till växelaggregatet. Och kanske för att det är gammalt men på kalla dagar fungerar omvandlaren inte och mitt bo stoppar att fungera. Nest är inte tillräckligt smart för att byta till W-kabeln själv. Detta är också anslutet till en omvandlare som ingår i uppvärmningsenheten som är separat och inomhus. På kalla dagar går Y-anslutningen förlorad och enheten går på sina batterireserver tills den dör. Jag kopplar bort Y-kabeln från mitt bo varje vinter. Tar några sekunder.

  Jag lade upp det här på boetplatsen för länge sen frågade varför det är standard Y-kabel istället för att stanna på W-kabeln men ingen framsteg. Här i Toronto kan kölden döda och bruströr, men det är aldrig varmt nog för att vara ett allvarligt bekymmer, vilket förmodligen är fallet nästan överallt.

  Passerby.

      
  svaret ges 14.10.2016 05:51
  0

  Jag har haft en liknande fråga. Jag installerade min första Nest Thermostat i januari 2017 och allt fungerade bra. I juni skulle AC inte längre fungera. Jag hade en licensierad HVAC tekniker kom till mitt hus och inspektera min Electric HeatPump och ugn. Long story short problemet var Nest Thermostat som den ursprungliga Honeywell termostaten fungerade bra. Jag kontaktade Nest support först för att verifiera att mitt HVAC-system var kompatibelt med Nest Thermostat. Neststöd verifierade att det var kompatibelt. Jag begärde då en termostat för ersättning av garantitillverkning. Garantinställningsanordningen anlände och jag kontaktade näststödet en andra gång för att verifiera att den här termostaten var kompatibel med mitt system och att igen kontrollera att jag ansluter ledningen korrekt. Nest support bekräftade att mitt HVAC-system var kompatibelt och gav mig en bild av ledningarna som jag skulle använda. Jag anslutde boettermostaten och testades. Allt fungerade bra. Igår 4/30/2018 Jag bestämmer mig för att sätta på AC eftersom den börjar värma upp och fann att återigen kommer termostaten inte att fungera. Detta är väldigt konstigt med tanke på att boet fungerade AC hela sommaren 2017 och sprang värmen hela vintern 2017 och till 2018. Jag bytte ut boet med den ursprungliga Honeywell-termostaten och testades. Både AC och värme arbetar nu.

  Så efter två nesttermostater antar jag att nästtermostaten inte kan hantera elektriska värmepumpar, trots vad Nest-stöd har att säga.

      
  svaret ges 01.05.2018 15:31
  -1

  Jag tror att du behöver den blå ledningen (Common) för att göra en krets komplett för att leda näsan. Din bild visar den blå tråden (Gemensam) oansluten. Utan den blå tråden kan 24v i den röda ledningen inte köra enheten. Höger?

  Du kan behöva inspektera var den blå ledningen är ansluten på ugnen. Det är ganska enkelt. Styrelsen kommer att ha bokstäver precis som Nest.

      
  svaret ges 18.05.2018 04:25