Vår du att bete sig i den första sessionen?

18

För första gången har jag blivit inbjuden i en grupp där jag inte vet nästan någon (det är jag och min vän och slumpmässiga personer vi träffade i en spelförening). Eftersom jag har social ångest är jag ganska orolig över tanken. Jag är inte bra att spela eftersom jag inte har spelat många gånger och jag känner inte till reglerna (de spelar D & D 5 och jag brukade spela Pathfinder). Vad är några sociala regler eller beteenden jag måste tänka på?

    
uppsättning NetHacker 11.09.2014 20:11

4 svar

20

Viktiga saker att tänka på

  • Var dig själv! De uppmanade dig, eftersom de tror att du kommer att vara en välsignelse för sin grupp, inte vara någon du inte är, det är inte de de bjudit in.

  • Var snäll! Självklart är det som att passa på 101, men i allmänhet behandlar människor dig hur du behandlar dem. Om du är snäll, kommer de vara trevliga tillbaka.

  • Var uppmärksam. Om du går in i en grupp som redan är en sak, och de spelar sitt spel. Var inte en regleradvokat, sluta och lär dig sina bordregler, hur de spelar osv. Om du går in i en ny grupp med människor du inte vet (fallet här), ta sedan tid att känna folk ut i gruppen innan de är superassistiva.

Det finns några andra saker du kan göra, se till att du vet om du behöver en karaktär i förväg, om så är fallet, arbeta med DM för vad specifikationerna är. Se till att du vet vad bordets regler är och om de har ett socialt kontrakt (förmodligen inte en dålig idé att fråga innan du kommer till det här). De flesta grupper är super tillmötesgående för nya spelare, så jag skulle inte oroa mig för mycket om det. Men om du känner dig orolig, ha en chatt med DM om det och se till att han förstår ångest och att du inte har spelat det här systemet tidigare (det ska inte vara överraskande att det är varumärke som spankar nytt).

Det sista du kan vill göra är att gå och ta en gratis kopia av BD & D 5e reglerna och ta en titt. Det är fortfarande D & D, men det finns stora förändringar från PF som du kanske vill titta på. Wizards värdar detta gratis på deras hemsida .

    
svaret ges 11.09.2014 20:23
10

När i Rom, gör som romarna gör.

Det är vanligtvis accepterat att nya medlemmar i någon grupp (professionell, social, spel etc.) blir lite tystare och reserverade först, så ta den tiden och lära insatserna från gruppen. Vissa grupper är boisterous och jovial, vissa grupper är kärntekniker, vissa grupper är i karaktärsrollspel hela tiden. Ge dig själv tid att ta reda på hur den sociala dynamiken fungerar.

Här är några andra tips om nya grupper:

  • Prata med din grupp för att förtydliga vad din PCs roll i gruppen kommer att göra vara (healer, skada, etc). Gör den delen.

  • Var till hjälp när du ser ett tillfälle, men låt inte andra spelare chefen omkring dig.

  • Rör upp när du känner att du behöver, men se till att låta andra människor få sin tid i rampljuset.

  • Fråga om det finns några viktiga husregler du bör veta om.

Slutligen, efter några sessioner, om du inte har kul, är det OK om du behöver sluta. Var uppåt om det och berätta för alla med så mycket ärlighet och varsel innan nästa session.

    
svaret ges 11.09.2014 20:26
5

Första slappna av; DnD 5 har inte varit ute så länge och det finns en mycket bra chans att de andra fortfarande kommer att lära sig repen.

Andra är förberedd; Om du kan ladda ner reglerna för gratis grundläggande spelare från Wizards of the Coast. Och titta igenom reglerna, om du inte kan något problem. Kom med anteckningsblock, penna och penna, tärning .. Du behöver inte komma in med en bagage, men vara redo att komma till jobbet och skapa karaktären.

Tredje Samarbeta; DM kan ha en uppfattning om hur han vill att hans kampanjområde ska fungera och vilka slags uppdrag han vill att festen ska ta itu med, men kanske också vill ha en uppfattning om vad som motiverar din karaktär. Så var redo att acceptera eller erbjuda förslag om det behövs av DM.

    
svaret ges 11.09.2014 20:29
2

Som medspelare i samma båt är mitt råd innan du når bordet vet vad du ser fram emot i ditt karaktärskoncept. En ny grupp som har några äldre medlemmar kommer att ha lite metod för sin galenskap, och du behöver veta vad du vill ha av det här spelet så att du inte kommer att bli en förlängning av sina idéer.

Men framför allt vara dig själv, lyssna så mycket eller som du pratar, och var flexibel så din spelstil komplimangerar de andra spelarna.

    
svaret ges 11.09.2014 22:42