Supervising maskinvaruinstallation när du reser till USA med VWP

5

Jag flyger till Florida på tisdag för en fortnights semester och har blivit ombedd av min arbetsgivare att återvända 6 dagar efter att jag återvänt till övervakning av installation av videoväggar som levereras av ett brittiskt företag som säljs till ett amerikanskt företag och monteras i köpcentra över Amerika . Detta kommer att vara 3-4 veckor beroende på hur långt det går.

Amerikansk arbetskraft kommer att användas för att installera men för garanti måste vi övervaka rätt installation eftersom dessa är stora enheter. We.do detta över hela världen min sista resa var att Qatar för dem och var exakt samma affär vi övervakade installationen.

Jag är brittisk själv och har redan ett ESTA för semestern kommer det att räcka till för arbetet och skulle jag behöva meddela dem jag återvänder?

    
uppsättning Jonc 13.04.2017 22:47

1 svar

4

Ingen behöver anmälas och om jag läser Business Visa Flier korrekt så är det helt tillåtet:

Engineer(s) install, service or repair commercial or industrial equipment or machinery sold by a non-U.S. company to a U.S. buyer, when specifically required by the purchase contract. Installation cannot include construction work, except for supervision or training of U.S. workers to perform construction.

du sa "levereras av ett brittiskt företag som säljs till ett amerikanskt företag" och "övervakar". Nu är övervakning tillåten även för konstruktion för att inte tala om "kommersiell utrustning".

Se till att du har kontraktet säger att du behöver tillsyn, och du är bra att gå.

    
svaret ges 14.04.2017 00:37