Did Worf serverar inte i Starfleet före? Varför skulle han bestrida Picards order?

16

En av de scener som användes för att visa och utveckla Worfs Klingons karaktär var att han motsatte sig kapten Picards order att komma åt den separerade Enterprise-kåpesektionen i "Encounter at Farpoint" ST: TNG-episoden.

"I am a Klingon, sir. For me to seek escape when my Captain goes into battle..."

"You are a Starfleet officer, Lieutenant!"

Även om det är användbart att visa Klingon-naturen ser det här ut som majorly implausible och bryter all suspensions av misstro för mig, att en erfaren senior officer skulle till och med tänka sig att inte bara bestrida en direkt order men stå som en operasångare som diskuterar hur han känner till det - i kampläge, inte mindre!

Är det adresserat / retconned någonstans? Eller bara ett resultat av författarna som inte har en första aning om hur militären fungerar?

    
uppsättning DVK-on-Ahch-To 26.01.2012 17:20

3 svar

19

Jag håller med Bobby att Worf bara vill stanna med sin kapten.

Kom också ihåg att detta är ett helt nytt besättning och inte brukade arbeta med varandra ännu. De vet inte riktigt vad de gör som ett lag ganska ändå. Jag skulle vilja tro att Worf bara försökte bevisa att han inte är en feg och han skulle stå vid sin kapten. Förmodligen en av de många junior officerare som hade försökt imponera kaptenen sedan han kom ombord.

Kontrast här för att säga avsnittet " Allegiance ", där Picard enkelt kan kommunicera sin avsikt till överbryggarna med icke-verbala signaler och få det exakta resultatet han letade efter. Därefter visste kaptenen och officerarna hur man gelade ihop och visste när det var lämpligt att diskutera argument med Picard, vilket de gör, men bakom stängda dörrar och inte i en situation som äventyrar kommandoförening (om inte drama dikterar annars självklart). Det tar tid att bygga denna nivå av lagarbete som varken Picard eller besättningen har kommit till än så tidigt i serien, vilket är anledningen till att denna utbrott ser ut så här i efterhand.

Det är inte förrän senare som arbetsförhållandet mellan Worf och Picard bygger upp en förtroende som skulle göra Worf i stånd att vara mer uppfattad med Picard. tillräckligt för att han kan säga dumma saker som "Kapten jag måste protestera, jag är inte en god man!" och vet att han inte var ute av gränsen, liksom de tider som Worf och Riker skulle påminna Picard om att han inte skulle gå på det borta uppdraget, men han gör ändå. De visste var deras gränser var.

Naturligtvis är detta förhållande ansträngt i First Contact-filmen för denna mycket samma typ av utbrott, men i slutet visste Picard att Worf hade rätt.

Du bör kolla in hur Worf interagerar när man möter Sisko i DS9-avsnittet " Krigets sätt ", och jämföra det med hur han interagerar med honom som en erfaren kommenderare genom hela serien vs. hur han agerade med Picard som junior löjtnant, är det en bra sätt att se hur hans karaktär utvecklades. Ett annat avsnitt i Worfs utveckling som befälhavare kan ses i " regler för förlovning ".

    
svaret ges 26.01.2012 23:11
14

Jag ser inget särskilt där, låt oss bara ändra frasen lite:

"I am a Marine, sir. For me to seek escape when my Captain goes into battle..."

Worf protesterade mot beställningen helt enkelt för att han ville stanna, slåss och utföra sin plikt vid sidan av sin befälhavare. Jag tycker att nämna att han är Klingon understryker bara detta uttalande genom att helt enkelt säga "Jag är en krigare och du är min kapten, jag går inte medan du stannar".

    
svaret ges 26.01.2012 22:31
0

Out-of-universum:

Jag såg alltid det så tungt handlade scriptwriting. Som pilot episod, var de tvungna att etablera karaktärerna och deras roller till en publik av både Trek afficionados och newbies. En Trek-nybörjare kanske inte vet vad Klingon är eller vad som helst om deras kulturella stereotyp. Det var mycket exposition som var antingen onödigt eller kunde ha levererats med mer subtilitet för afficionados, men manusförfattarna (och kanske skådespelarna) trodde förmodligen att de var tvungna att gå lite över toppen med det så nybörjare kunde följa med .

Mycket av TNGs första säsong, och delar av andra säsongen hade IMHO, många cringe-värdiga stunder som så. De hade försvunnit under säsong 3.

    
svaret ges 23.10.2016 02:50