Do flesta större flygbolag mäter det kontrollerade bagaget för mått?

1

Jag försöker välja en resväska för kontrollerat bagage, och jag är i konflikt.

De mest populära storlekarna jag hittade på nätet är 24 tum och 28 tum. 24 tum är väl under 62 tums linjärgräns. Men de flesta av de 28 tum som jag har kontrollerat hittills går över 62 tumsgränsen inklusive hjulen.

Så gör de flesta flygbolagen inte bryr sig om några tums överskott så länge som vikten ligger under gränsen, eller folk är bara bra att betala de extra avgifterna, eftersom de 28 tums resväskorna verkar ganska populära? Finns det något mönster?

    
uppsättning blueseal 13.08.2018 08:53

1 svar

3

Det är svårt att bevisa en negativ (det vill säga att flygbolagen aldrig ), men jag har aldrig sett det hända. Ett par kommenterare har föreslagit att de aldrig sett det heller.

Jag har en 30 tums resväska vars dimensioner ger upp till 66 tum, om du inkluderar hjulen. Det har aldrig varit något slags problem, och jag har sett större resväskor som används av andra utan problem heller.

Så länge du håller dig med en typisk resväska, tror jag att du mår bra. De kan vara mer benägna att mäta de stora stora aluminiumlådorna jag har sett några personer som reser med.

    
svaret ges 13.08.2018 13:50