Driva någon annan bil över USA / Kanada gränser

4

Vad är konsekvenserna av att köra andres bil över gränserna?

Jag planerar en vägresa från USA till Kanada och tillbaka. Min flickvän har erbjudit sig att låta mig använda sin bil men jag är inte listad på hennes försäkring som förare och hon kommer inte att komma med mig.

This fråga har redan gjort ett bra jobb att täcka frågan om att köra andras bil utan försäkring, men det handlar inte om att faktiskt passera gränsen i någon annans bil.

  • Kommer tulltjänstemännen att göra problem med att bilen jag kör är registrerad till någon annan?

  • Kan jag nekas inträde eller arresteras för detta?

uppsättning Slavatron 07.09.2016 16:21

1 svar

8

Gränsvakter kan misstänka att du har tagit bilen utan tillstånd. För den delen, så kan det bli polis om du blir stoppad av någon anledning. Du kan försöka förlita dig på din förmåga att övertyga dem om att du har din flickvän tillåtelse. Du kan också försöka förlita dig på din förmåga att nå din flickvän via telefon. I de allra flesta fall kommer denna strategi att lyckas.

Det skulle dock vara säkrare, och förmodligen snabbare, att ha skriftligt tillstånd. Det skulle vara säkrare om det skriftliga tillståndet var i form av ett notiserat brev. Många banker erbjuder kostnadsfria notarie tjänster; vissa gör det ens oavsett om du är kund hos banken.

Här är vad US CBP har att säga i frågan:

If the car or vehicle is loaned or being brought into or taken out the United States on behalf of a friend or relative, the driver might want to have a notarized copy of a permission letter addressed to the "Officer In Charge of Customs and Border Protection" to drive the car across the border.

(Källa: länk )

Jag hittade inget från CBSA om detta; Den enda informationen jag kunde hitta berörde kanadensiska invånare. Men det borde inte skadas för att adressera brevet till både CBSA och CBP, eller till all brottsbekämpning i allmänhet. Jag skulle troligen ta itu med den "till vilken den kan komma ifråga."

    
svaret ges 07.09.2016 18:15