Vår fördelarna med barbarisk, munk eller Rogue multiclassing arbete i Moon Druid beast form?

7

Jag har riktigt dålig statistik i mitt nästa spel: 13 12 10 10 10 9. Så jag bestämde mig för att spela Moon Druid för att kompensera för de svaga förmåga poängen. Jag planerar också att multiclass i barbarisk, munk eller rogue.

Så vilka fördelar från denna lista fungerar i djurform?

  • barbarisk raseri
  • munkens kampsport (obevakad strejk som en bonusåtgärd)
  • skurkens smygattack

PS: Kanske saknade jag några värdefulla alternativ för måndriven i Multiclassing eller i featlistan. Finns det alternativ som kommer att hjälpa till att kompensera för de dåliga förmågan resultat?

    
uppsättning UseNoose 26.11.2017 21:43

2 svar

10

Den barbariska raseri fungerar, och kan vara en kraftfull kombination. Munkens kampsporter är kontroversiella, beroende på om din DM räknar djurattackerna för att vara "oarmade slår" eller inte. För båda dessa klasser måste du också träna med din DM, hur Armor Class beräknas.

Rogue Sneak Attack kommer sällan att fungera, om någonsin, eftersom djurattacker inte är finessvapen. Om du väljer en djurform som baserar attacker på fingerfärd, kan en generös DM kalla det en "finesse" attack och låt den fungera, men det är inte RAW.

Observera också att i multiclass måste du ha en 13 i den primära staten båda klasserna, som du inte har där. För multiclass druid med barbarian krävs 13 Wis och 13 Str; För munk eller rogue behöver du 13 Wis och 13 Dx. Om de siffror du visar är före racemässiga bonusar kan du få det att fungera. Annars kanske du måste vänta till 4: e nivå i din startklass, för att få en ASI och höja din statistik nog att byta till den andra klassen.

    
svaret ges 26.11.2017 23:52
-3

Baserat på en kommentar är naturattacker inte oskyddade strejker, så munk är ett dåligt val. Detta lämnar ranger, skurk och barbar som valbara val.

Naturliga attacker är inte finessvapen utom med dm fiat, så att knackar surrar det borta.

än vi har 5 nivåer ranger, druid * för att ge oss 2 attacker + s timmar breaker attack.

Jag kunde inte hitta någonstans att Mentone, jag skulle hord breaker, arbetar med multi-attack, om det dör än bara 3 rangerföreläsningar behövs för att skapa en mycket kraftfull vild ahape som attackerar flera gånger per runda.

Rangers 1/2 spell progestin är en fin bit av extra stavar, och med hjälp av unearthed arcana ranger, kan den potentiella extra vilden mot en varelse typ vara användbar.

Men barbarer är en fläck överlägsen Rangers

Du får unarmored försvar medan du är i wildshape, (inte säker på hur det barbariska unarmored försvaret interagerar med naturlig rustning, men förmodligen ersätter den andra) men oavsett om du har 10 + con + dex ac, är det bättre än de flesta andra wild shaoe acs.

Nivå 3 ger motstånd mot allt annat än psykiskt (ett av de bättre val), och du får fortfarande nionde nivåer.

Nivå 5 ger snabb rörelse och en extra attack, extra skada från raseri. Men totalt sett kommer det bara att ge en prognos, +5 dpr vs en eventuell 9: e nivåspell och en långsammare vild ahape-progression.

Att jämföra de två.

Barbarian 3, druid 2, gör 2d6 + 6, 1d8 + 6 skada i björnform.

Ranger 3, druid 2 gör 2d6 + 4, 1d8 + 4 skador (om multi-attack triggar hjordbrytare, en aditional 2d6 + 4 skada)

Barbarian 5 druid 2 gör 2 * (2d6 + 7), kan använda vild och hänsynslös för att dra nytta av attacker och har motstånd mot ganska mycket allt.

Ranger 5 druid 2 gör 2 * (2d6 + 4) mot 1 mål abs 2d6 + 4 mot sin kompis.

Genomsnittlig skada för L5 tecken är 23,5 (barbarisk) 19.5, (+ 11, dms descision) ranger

För L7 tecken är det 28 (barbar) Vs 22 (+11 vs, intilliggande fiende, ranger)

Naturligtvis kan barbarerna välja att hålla sig i 3 nivåer och gå för en snabbare stavningsprogression.

Rangerverk är skratta, inte riktigt värt att nämna.

    
svaret ges 27.11.2017 16:50