Good RPG System / Spel / stil för bara en enda DM och singel spelare? [duplicera]

2

Jag letar efter ett system eller spelstil (eller till och med innehöll spel / spelmodul) vilket skulle vara kul för bara en spelare --- mig själv som DM och en spelare. Jag befinner mig ofta i situationer som är "player-starved" så att säga, där jag kanske vill köra en snabbmodul med säg min bror eller min flickvän.

Dessutom hoppas jag att det inte skulle vara för svårt att hämta för nykomlingar.

Eventuella idéer?

Letar du efter mer expansion på / uppdaterad version av det här inlägget (jag har precis hittat): 1 GM och 1 spelare spel och spel system?

    
uppsättning theonewolf 07.01.2013 21:47

2 svar

2

Jag har kört ett antal framgångsrika D & D 3,5 / Pathfinder-spel för min fru med Gestalt-reglerna från Unearthed Arcana. Eftersom hon får välja två klasser vid full progression, har hon tillgång till mycket mer resurser än om hon hade en (om hon inte min / maximerar en roll - dvs väljer två klasser för ultimata skador, vilket i det här fallet skulle vara ganska dåligt val). länk

Dessa spel använde båda publicerade äventyr (Rise of the Runelords) och äventyr skrivna av mig själv. Jag ger henne en NPC-allierad som är utformad för att fylla en roll som hennes karaktär saknas, och hon styr vad NPC gör. I vårt Rise of the Runelords-spel fann jag faktiskt att jag inte behövde modifiera mötena mycket.

För länge sedan körde jag också ett framgångsrikt 4E-spel för henne med hjälp av följeslagsreglerna som jag tror från DMG2 och massor av minions. Arbetade bra också.

Jag tror att det största problemet att övervinna är bristen på resurser som ett tecken har. Om tecknet (och några NPC) inte har förmåga att avaktivera avancerade fällor eller plocka lås (till exempel) blir dessa utmaningar mycket svårare eller potentiellt oöverstigliga beroende på hur äventyret är utformat.

    
svaret ges 07.01.2013 22:23
2

Jag rekommenderar att du försöker ett brädspel eller RPG-spel som kan spelas med så lite som en eller två spelare. När vi är tre spelare, spelar vi D & D: Ashardalon Wrath . Alla spelare spelar PC och varje monster utför skriptåtgärder. Du kan komma in i mycket spända situationer.

    
svaret ges 07.01.2013 23:14