Need hjälp komma ihåg namnet på ett äventyr

5

Jag sprang detta äventyr ungefär 4 år sedan är D & D 3,5. Jag är inte säker på hur gammal det var när jag sprang det (det kunde ha varit tidigare versioner eftersom det inte hade några strids- och minimimekanik). Det var bara en som satt länge för att slutföra och fokusera på problemlösning och gåtor i en D & D-inställning.

Huvudhistorien var att en mages guild hade skapat en Gauntlet-utmaning med tolv rum. Farorna var inte alla riktiga och bedömdes av guildmedlemmar som betraktar varje rum. Gruppen gick in utan sin utrustning och var tänkt att lösa varje rum med precis vad som var i rummet.

Tanken var att äventyret var tänkt att springa i realtid. Karaktärerna hade 1 timme för att komma igenom klacken och spelarna hade 1 timme för att avsluta äventyret.

Jag minns några detaljer om några av rummen (visst är jag inte säker på hur exakta dessa minnen är):

  • Det första rummet hade en staty av en varelse (hippogriff eller liknande) som återvände till kött efter en viss tid (jag tror 5 minuter). Spelare var avsett att avkoda ett meddelande som berättade för dem hur man öppnar dörren för att lämna. Det var en röd sild av en spegel förutsatt att de inte behövde.

  • Ett annat rum fylldes med lava, vilket var en illusion strax ovanför golvet men karaktärerna var ut ur käften om de föll in. Varje karaktär var på en separat pelare och det fanns flera potioner som de kunde dricka i rätt ordning att komma ut ur rummet.

  • Ett annat rum hade en vattenavdelning i den med illusionära eller låtsas piranhas i den. Äventyrerna var tvungna att ta en trident (låtsas att vara en trident av fiskkommando) från en flervåldad staty utan att röra något annat eller statyn vaknade eller något annat dåligt. De hade flera plankor av trä och rep för att uppnå detta.

  • I ett annat rum var de ett centralt område och flera dörrar runt utsidan separerade från mitten av ett gap. En lösning involverade förstenar en spelare och kastar sedan levit på statyn och använder det som en "flygbåt" för att flyta över till dörrarna för att öppna dem.

  • I varje rum fick spelarna en numrerad token från 1 till 12. I slutändan var de tvungna att ordna tokens för att stava ett namn. Det gjordes med hjälp av dåligt räknare stilskrivning (t ex vrider tal upp och ner för bokstäver och tittar inte på formerna noggrant) och svaret var "Hobgoblin" eller "The Hobgoblin".

uppsättning Ian Miller 09.10.2016 17:51

1 svar

6

"Utmaning av Champions V"

Dungeon Magazine # 108 innehåller "Challenge of Champions V" (49-70). En PDF av handouts är här . Händelserna och inställningarna är ungefär som du kommer ihåg. (Det V är ett romerskt tal 5. Det är den femte i serien "Challenge of Champions" som sprang i olika frågor om Dungeon .)

    
svaret ges 09.10.2016 18:03