Varför blinkar mina downlights konstant?

6

Jag har en remsa av 3 downlights i mitt vardagsrum, och jag byter ständigt glober.

Vanligtvis blåses två av världens globala glober under den första dagen eller två, men den tredje världen kommer att vara mycket längre (minst en månad eller tills vi byter ut de blåsta globerna).

Globerna vi använder är Mirabella GU10 240V 50W (240V är standard för Australien).

Jag har hört talas om andra som har detta problem - jag har sökt på webben och hittade massor av diskussioner men inga slutgiltiga svar.

Vad kan orsaka problemet och hur kan jag fixa det?

    
uppsättning Greg Sansom 30.05.2011 05:13

2 svar

14

Om du använder halogenlökar måste du hantera dem korrekt: Rör inte dem direkt - håll dem i en ren trasa.

Orsaken är att halogener blir mycket varmare än andra lampor. Oljor från dina fingeravtryck orsakar att lamporna värms ojämnt där du rör dem, vilket leder till termiska påkänningar som kan spricka glödlampan.

    
svaret ges 30.05.2011 16:03
3

Bottom line: byt till LED GU10-lampor.

Medan det kan vara något fel i elkablarna (jag är ingen expert där) skulle jag ta upp det andra alternativet, vilket är att dessa halogenlampor har en kort livslängd eftersom de får överuppvärmda .

Mitt förslag skulle vara enkelt: sluta slösa pengar på ineffektivt halogen och byt till LED. Till exempel: länk Även om du inte hade det här problemet skulle det vara en bra idé (LED skulle spara dig el), men med tanke på ditt problem är det dubbelt whammy. LED-lampor genererar mycket mycket mindre värme än halogen, som tar upp roten till problemet.

Observera att en 3 eller 4 W LED inte motsvarar 50W halogen. Jag skulle säga att i bästa fall är 4W lika med 35W (och även det som driver det). Så kanske du kan hitta en 5W LED, men om inte, vänta mindre ljus ... men minst kommer du inte att byta lampor var fjärde vecka ...

Är det 240V, vilket betyder att du använder en in-line, enkel halogenlampa (inte lågspännings halogen)? och är det 240v vilket betyder att du inte är i USA?

    
svaret ges 30.05.2011 08:13