Vilka är mina möjligheter att göra för en smalare bytesdörr?

3

Vi har just ersatt en gammal skjutdörr i vårt hus, men den nya enheten har en jamb som är ungefär 1,5 tum smalare än den gamla jamben. Vi har bestämt oss för att göra en dekorativ tegelremsa till golvet, men jag har inte bestämt mig för hur jag ska hantera inredningen. Ska jag klibba en träremsa till kanten av trimmen för att täcka klyftan eller något?

    
uppsättning dbonomo 28.02.2015 15:00

3 svar

4

Ja, google "jamb-förlängning", och du får gott om instruktioner.

Det enda som jag behöver se är att bredden på jambtillägget ibland varierar eftersom dörr / väggförhållandet inte är perfekt.

Ett tillvägagångssätt är att exakt skriva ut förlängningen till väggens plan. Detta är tidskrävande men söt.

Om du har en jamb-förlängning stolt på väggen, kommer applicering av höljet vara en smärta.

Om spärrförlängningen inte är tillräckligt bred för att komma upp till väggens plan kan du hammar gipset (under det där höljet går!) för att få det att spola.

En blygsam klyfta mellan dörren och karmförlängningen kan fyllas med målarens karm.

Sammantaget är caulk din vän.

    
svaret ges 28.02.2015 17:56
0

Jag hade ett liknande problem när jag bytte ut mina fönster. Jag förseglade bara öppningen med en skumförseglare och lade till en målplatta på insidan av stiftet och fästa gjutningen till målplattan som jag installerade för att stänga klyftan mellan fönstret och knopparna. Det enda problemet du kan ha är om du vill matcha originalformningen som nu inte passar.

    
svaret ges 28.02.2015 18:01
0

Åh ja, "caulk är din vän." Varje bra snickare har en stor målare i höftfickan! Om emellertid inte är inställt tror jag att du kan få en bättre finshed produkt, med mindre trimarbete, genom att fästa (skruva) jambförlängaren till jambet före inställningen och därigenom göra den del av enhet. Lämna förlängningen överdimensionerad för att möjliggöra scribing, om nödvändigt (torr passform först). Om fästet redan är inställt, se till att det är SÄKERT (jag antar en yttervägg) och väderbeständig! Får inte tätningar på ytor än att trimmas. Bygg "jamb extender" på plats (huvudsakligen trim i detta fall). Precis som med all trim, är noggrann mätning, skärning, skrivenhet och mycket tålamod nyckeln. Använd inte om trimma om inte matchning är ett problem och då är noggrann rengöring och slipning nödvändig innan du installerar om det. Personligen vet jag inte hur man ska göra ett sådant projekt utan bordssåg, vilket kan vara ett stort problem. Med det sagt, försök att matcha finishen i rummet så mycket som möjligt och ta din tid att klippa och skriva om du vill att finshed-produkten ska se ut som om du köpte den så. Särskild uppmärksamhet vid exisiting villkor som väggplumb, kvadrat, trim avslöjar, etc. kommer att hjälpa mycket. Rengöraren installerar, desto snabbare och lättare är finishen (färg och caulk). Efterbehandling golvet först bör förenkla trimmen ut. Jag hoppas jag har undvikit tillräckligt med slang för att göra detta läsbart. Jag har varit i din plats flera gånger än jag bryr mig att erkänna och jag önskar dig lycka till! En plumb bob ligger aldrig, men en plumb vägg i ett krokigt rum säger alltid sanningen. Om inte strukturell, matcha befintliga!

    
svaret ges 28.02.2015 20:12