Game of Thrones: ex Queen Regent (säsong 4 / Storm of Swords spoilers)

4

SPOILERS FÖR SEASON 4 EPISODE 2! LÄS INTE HÄR OM DU HAR HAR INGEN ATT SE EPISODEN ELLER LÄS STORMEN AV SVORDEN

After the royal wedding ceremony AND before Joffrey dropped dead (10 to 20 hours est.), was Cersei Lannister no longer the Queen Regent during this short period of time?

    
uppsättning Tugeye 18.04.2014 03:17

5 svar

9

Cersei slutade vara Queen Regent när Joffrey gift Margaery. Detta framgår av episoden, omkring 39 minuter, när Prince Oberyn Martell introducerar sin paramari, Ellaria Sand, till Cersei och Tywin. Han säger:

I don't believe you have met, Ellaria. This is the Lord Hand Tywin Lannister and Cersei Lannister the Queen Regent. I suppose it is former Queen Regent now.

Detta indikerar att hon inte längre är Queen Regent. Naturligtvis, efter Joffreys död, och tronens övergång till Tommen, fortsätter hon återigen att vara Queen Regent.

    
svaret ges 18.04.2014 15:59
9

Ja, Cersei var (förmodligen) fortfarande Queen Regent.

Regent-delen av hennes titel betyder att hon härskar på uppdrag av en kung som är underårig. Hon skulle inte sluta bli Queen Regent om inte Joffrey blev en vuxen, eller någon annan ersatte henne i jobbet.

Det verkar vara motsägelsefullt av Oberyns anmärkning att Cersei är "den förra drottningsregenten", som nämns i Mooges svar. Det finns några möjligheter:

 • Enligt de sju kungadommarnas lagar ansågs Joffrey vara en vuxen så snart han var gift, så regensen kom till ett slut. Det verkar osannolikt - om han inte anses vara gammal nog att styra, då är gifting ingen skillnad.
 • Joffrey var fortfarande underårig, och Cersei var fortfarande Queen Regent, men Oberyn missförstod antingen sin position eller medvetet låtsas missförstå, och utnyttjade möjligheten att förolämpa Cersei.
 • [Redigera:] Joffrey var redan ålder innan han var gift. Så i princip hade Cersei inte varit Queen Regent någon tid. Men med tanke på Joffreys ungdom och mental instabilitet och Cerseis girighet för kraft och bortse från lagens brev, kunde hon ha hållit på sin myndighet som Regent och kanske även fortsatte att använda titeln.
 • svaret ges 18.04.2014 16:09
  8

  tl; dr: Cersei ställning som regent slutade när Joffrey blev 16, men precis när det hände i showen är det inte klart. Det hade verkligen inget att göra med Joffrey att gifta sig.

  I romanen är Cersei fortfarande Queen Regent vid denna tidpunkt i berättelsen. Joffrey kommer inte att betraktas som en vuxen förrän han är 16, och i romanen är han bara 14 när han gifter sig.

  and dies, at which point she is Tommen's regent.

  I utställningen är frågan mycket mer komplex. De flesta av de yngre tecknen i utställningen är flera år äldre än sina bokmodeller (till stor del på grund av att Danaerys är bara 12 när hon gifter sig med Drogo och blir gravid). Således, vid denna tidpunkt i showen, bör Joffrey redan vara 16, vilket betyder att han inte ska ha en regent, han är kung i sin egen rättighet. Jag är inte helt säker på tidsskalorna i showen, men det är möjligt att Cersei inte hade någon rätt att namnge sig regent i första hand.

  Utanför universum skulle jag behöva krita detta till en kontinuitetskväll på författarens sida, som beror på deras åldersutveckling av Joffrey. I universum finns det ingen verklig förklaring till Cerseis titel, eller varför Oberyn tycker att hon "förlorade" den, i någon officiell kapacitet.

  Jag kan dock gissa, baserat på den politiska manövrering vid King's Landing, att något sådant händer:

  • Cersei vill desperat bli drottning, så när hennes man dör, tar hon chansen att namnge sig regent för Joffrey, förtjänade eller annars. Med tanke på hennes förbindelser både inom och utanför King's Landing, argumenterar ingen med henne.
  • Joffreys beteende visar tydligt att han inte är mentalt mogen för att vara kung, oavsett sin fysiska ålder, så när Cersei och senare Tywin agerar på hans vägnar som Queen Regent och Hand för att ångra sig några av Joffrey's screw ups, bara lyssna på dem.
  • Men det finns en annan stark kvinna i Joffreys liv - Margaery - som han börjar lyssna på mer än sin mamma. Detta minskar Cerses kontroll över Joffrey, som förmodligen aldrig var officiell till att börja med.
  • Så snart Margaery gifter sig med Joffrey blir hon drottning och får viss officiell auktoritet. Detta, plus Joffreys uppenbara stöd för henne, driver i grunden Cersei i bakgrunden.
  • Oberyn gjorde i grunden en grav på Cersei, brev henne vet att han förstår dynamiken som händer i kungens domstol och hur mycket makt hon förlorar där.
  svaret ges 18.04.2014 16:58
  4

  Riktlinjerna faller till de andra erkända barnen av Robert och Cersei: Prince Tommen och Princess Myrcella Baratheon. Tommen är den yngre, men jag tror att han får företräde för att han är född med en Y-kromosom. Myrcella får inte officiellt vara i linjen, jag glömmer om / när George Martin förklarar den roll som könet spelar i Westeros Succession. Jag vet att det är annorlunda bland andra länder.

  Cersei är i alla fall moder till dem båda, så hon skulle fortfarande vara Queen Regent, och du kan satsa på att hon vill förbli i kraft. Men, som Shevliaskovic påpekar, är raden av succession muddied av händelserna omedelbart före din fråga. Jag är inte säker på att de kommer runt för att svara på den exakta situationen innan slutet av A Storm of Swords , förutom att tydligt ange några spänningar mellan Baratheon / Lannister och Highgarden.

      
  svaret ges 18.04.2014 04:43
  2

  Cersei var inte Queen Regent eftersom kungens fru, Margaery, var en vuxen (16 år gammal). Det betyder att hon skulle bli drottning Regent.

  Hela poängen med Cersei som Queen Regent var att styra kungariket (med Joffrey) tills han kommer i åldern. Sedan han gift sig med en flicka som redan var ålder, var Cersei inte längre nödvändigt.

      
  svaret ges 18.04.2014 10:25