Can du använder Power Attack with Weapon Finesse?

5

På ytan verkar de två prestationerna som att de ska vara ömsesidigt exklusiva, men jag kunde inte hitta något som säger att de var.

    
uppsättning K.L.R. 28.02.2018 03:52

2 svar

6

I D & D 3.5e, vilken Pathfinder är baserad på, hade Power Attack den här raden :

You can’t add the bonus from Power Attack to the damage dealt with a light weapon (except with unarmed strikes or natural weapon attacks), even though the penalty on attack rolls still applies.

Du kan (och fortfarande kan i Pathfinder) använda Vapenfiness på några icke-lätta vapen, men detta omfattade de flesta av de finesser som kan vapen. Och kom ihåg, även om du använder Vapon Finesse, är din melee attackskada fortfarande starkt baserad, så det är inte så orimligt att säga att en snabbare, mer kraftfull, "vild" attack skulle göra mer skada, särskilt med ett något större vapen.

På något sätt har Pathfinder-versionen av featten inte den här raden, utan det står det

This bonus to damage is halved (–50%) if you are making an attack with an off-hand weapon or secondary natural weapon.

som inte var en sak i 3.5: e versionen.

Det är inte de enda skillnaderna, men eftersom Paizo specifikt tog sig tid att skriva om Power Attack, är det troligt att borttagandet av förbudet mot lätta vapen som mottar skadesbonusen var avsiktlig.

Observera också att det finns Piranha Strike , vilket är i grunden Dex-baserad version av Power Attack. Till skillnad från Power Attack kan den inte få mer bonusskada när den används med ett tvåhandigt vapen, men du kommer att hoppa över kraven på krafter på Power Attack.

    
svaret ges 28.02.2018 04:01
3

I Pathfinder finns det ingen begränsning att kombinera dessa två prestationer.

Du kanske kommer ihåg en regel från 3.5, där Power Attack-prestationen inte kunde användas med Lätta vapen och Lätta vapen är standarduppsättningen som kan användas med Finesse. Denna regel har dock inte överförts till Pathfinder. Faktum är att Pathfinder har flera vapen som uttryckligen kan användas med finess och inte ljus, till exempel Elvenkurvblad .

    
svaret ges 28.02.2018 04:00