How är det möjligt att köpa en kniv efter säkerhet?

33

Efter att ha lämnat från Genève, minns jag efter säkerhet att jag inte hade några gåvor ...

Bland de vanliga chokladerna hittade jag den perfekta presenten: en schweizisk kniv som jag stolt köpte.

Få minuter senare insåg jag ... Hur är det möjligt? Bladet överskrider inte handflatan men det är fortfarande en helt ny skarp kniv.

betyder det att jag får tillåtas att bära den här kniven i mitt handbagage genom denna flygplatssäkerhet? Vad med andra?

    
uppsättning Pierpowl 10.08.2017 15:10

3 svar

23

Knivar med blad mindre än 6 cm verkar vara mest tillåtna i handbagage. Till exempel den här brittiska regeringens webbplats och SWISS Handbagageguide nämna det:

Not to be carried in hand baggage: (...) Knives with blades more than 6 cm long

På den andra sidan avsnittet Förbjudet bagage på TAP-webbplatsen säger

For security reasons, certain objects are not allowed in hand baggage. (...) Pointed or sharp objects: objects that due to their sharp tip or cutting edge, can be used to cause serious injury;

Så det verkar bero på flygbolaget och flygplatsen.

Det hände mig i Schweiz, att jag köpte en kniv i Zürich (i stadens centrum) och innan jag flög ut glömde jag att lägga den i min resväska och tog den som handbagage. När jag passerade säkerheten tog jag ut det och frågade vakten om jag skulle kasta bort den, han sa att den är tillräckligt liten och jag kan bära den med mig.

    
svaret ges 10.08.2017 15:12
13

Alla länder hanterar detta annorlunda. Talar som en tidigare TSA i USA. Det skulle inte tillåtas förbi en kontrollpunkt. Om det upptäcks via screening skulle du behöva hitta ett sätt att transportera det INTE med passagerare. När du når amerikanska marken måste du passera tullen med dina checkade väskor. Ta tillfället i akt att placera kniven i en av dem eftersom du måste bli omskriven innan du går ombord.

* Det föregående var sant för 6 år sedan. Regler förändras. Var vänlig medveten om gällande bestämmelser.

    
svaret ges 10.08.2017 23:24
4

Detta var ett hett ämne för några år sedan när de så kallade "journalisterna" från Daily Mail fick reda på den här möjligheten länk Kanske också på grund av de drakoniska brittiska knivlagarna såg de det som en extremt farlig sak.

Dagpostartikeln hävdar (inte att jag litar på den här tabloiden för mycket):

  • Expert säger att han inte skulle ha kunnat gå ombord på brittiska flygningen med knivarna
  • På amerikanska flygplatser är alla typer av blad, även penknivar, förbjudna

Enligt Wikipedia :

A common regulation for cabin baggage restrictions was introduced on 6 November 2006 in European Union and in Switzerland, Norway and Iceland: ... The recommendation allows for light knives and scissors with blades up to 6 cm but some countries do not accept these either (e.g. nail care items)

@Kuba hänvisade den brittiska webbplatsen som nämner knivar över 6mm som är förbjuden. Men jag förväntar mig också att ha problem med en liten kniv på en brittisk flygplats i praktiken också. Minst Daily Mail hävdar det. Kom ihåg att "Flygplatsens säkerhetspersonal kommer inte att släppa någonting genom att de anser att de är farliga - även om det normalt är tillåtet i handbagage." ( länk )

    
svaret ges 11.08.2017 08:22