Är det några grupper som använder rollspel som prestationskonst?

6

Efter att ha lyssnat på podcasts av Penny Arcade-folket som spelar D & D , Har jag undrat, har någon annan försökt att vända sina rollspel i prestationsartiklar? Finns det några inspelningar jag kunde titta på / lyssna på?

Har någon försökt göra något annat än podcaster?

    
uppsättning blueberryfields 28.01.2011 16:27

4 svar

4

Jag slog det med min axel är en videogalleri av sessionsspel, men redigerad, soundtracked, etc. GM Zak Sabbath kör D & D för en grupp, ja, porrskådespelerskor som är in RPGs. Jag vet inte om det är "performance art" men det är mer än en enkel podcast inspelning som säkert är.

    
svaret ges 28.01.2011 22:06
3

Inte riktigt prestationskonst, men jag antar att du kan överväga LARPs som en slags improvteater. Jag vet att det är hur jag har beskrivit LARPing för personer som aldrig tidigare hört talas om det.

    
svaret ges 28.01.2011 20:48
3

Lovlig ondskan är en rollspel som presenteras som en performance art installation; Jag är en av GM: erna som kommer att återställa den på Big Reality Show på 319 Scholes galleriet i Brooklyn på 17 mars 2012. Curator Brian Droitcour skrev i Rhizome essay som ledde till denna utställning:

Brody Condon also focused on the gamer’s engagement with rules and expectations of character behavior in his project Lawful Evil, a staged game of D&D at the Art LA Fair in 2007. Since its first edition, D&D has prompted players to choose one of nine alignments when creating characters, a kind of moral code that determines certain boundaries of what the character is willing to do. Neutral good and chaotic good are the most common choices, the vigilante alignments that mean a character is willing to do almost anything in pursuit of some righteous ultimate goal. A lawful evil character “cares about tradition, loyalty, and order, but not about freedom, dignity, or life,” according to the third edition of the D&D player’s handbook. “He condemns others not according to their actions but according to race, religion, homeland, or social rank.” That sounds familiar enough, but it’s not a viewpoint that many people would willingly associate with or deliberately choose to perform. Lawful Evil enhanced meta-game thinking to magnify the relationship between medium and gamer.

Jag tycker att biten är en Marcel Duchamp-stil konceptuell jape eftersom:

  • Condons beskrivning säger att spelet spelade var Dungeons & Dragons men moderna konton rapporterar att han och Ryan O'Toole använde Hackmaster, vilket är arglyably ett försök för performance art där deltagare låtsas vara spelare på en rollspelande session
  • Condon är kunnig nog att bara veta det som säger "instruktionerna för staging denna perfomance art är att ha D & D spelare rollspel laglig onda tecken "är som att säga" instruktionerna för denna symfoni är att få orkestern att spela i en mindre nyckel ". Jag gillar att tro att han uppmärksammar till de typer av skickliga prestationer som gör eller inte får kallas konst, och typer av hantverk som går in i att driva en händelse som är eller inte är värderas.
svaret ges 06.03.2012 07:39
2

Spel är ett populärt ämne för temat improv shows. "Dungeons & Dragons Improv Show", saker som så. Jag har hört talas om föreställningar i Chicago och Winnipeg, det var en i Chapel Hill, folk i Austin använde Baron Munchausen som strukturen för en improvisationshow förra året. "Roll to Attack" i LA, där nerd notables spelar en session på scenen för en publik. Förra året var det en show på Allegra LaViola i NYC med fokus på Dungeons and Dragons in contemporary art .

    
svaret ges 29.01.2011 23:06