Varför är Padawans av samma ålder utbildade ihop?

-1

Under episod 3 undervisar Yoda Padawans av ungefär samma ålder: omkring 6. Finns det en regel eller princip som Jedi lär Padawans av samma ålder?

    
uppsättning Thomas Shera 23.01.2016 02:03

3 svar

1

Det finns en väldefinierad logik bakom att ta barn som Jedi.

Jedi-rådet föredrar Jedi som inte har emotionella bilagor. Äldre barn blir allmänt knutna till sin familj eller till och med bli kär. Det är samma anledning som rådet var skeptiskt till att ha Anakin som en Jedi.

Nu skulle man hävda att Luke var mycket äldre när han gick ut för att bli en Jedi. Jo, för en var han inte emotionellt kopplad till någon eller något, som bodde på en isolerad planet. Jedi-rådet fanns inte så, ingen bryr sig om.

    
svaret ges 23.01.2016 10:03
1

Det finns ett rimligt välvotat icke-kanonsvar här som säger att det framgår av filmerna att Padawans börjar mycket unga för att förhindra för många bilagor till de liv de kommer att lämna. Med tanke på detta skulle det vara meningsfullt att det finns en "nybörjarklass" för ungarna som nyligen har förts till Jedi-templet. Eftersom de alltid togs in i ung ålder, för att ha en grupp mer eller mindre, verkar samma ålder logiskt.

De äldre Padawansna hade med stor sannolikhet tilldelats en Jedi-mästare för att lära sig "i fältet", så att säga, och kanske inte träna specifikt i Jedi-templet längre.

    
svaret ges 23.01.2016 10:17
1

Det är en vanlig form av pedagogik att utbilda elever av samma ålder under antagandet att de alla kommer att lära sig i samma takt. Det härrör från utformningen av de olika kommunala skolsystemen som föddes under industrirevolutionen och barn behandlas som en tillverkad produkt. Ingen skola kommer någonsin att matcha kvaliteten på en gammaldags på en erfarenhet. Det fanns dock många barn att träna och ordern hade ett parti av universum till polisen. Genom att gå på den här rutten får de chansen att snabba ut Jedi i en snabbare takt.

Man undrar emellertid hur många av dessa elever uppnådde någon form av äkta behärskning över kraften. Varför är det så få mästare? Jag tror att mycket kan skyllas på det utbildningssystem de hade. Kanske om det fanns färre Jedi som var mer individuellt utbildade, skulle det hela aldrig ha hänt.

Nu visste Jedi tydligt att de inte helt kunde stämpla Jedis, och som ett resultat lärde sig alla grunderna i Force Mastery i klasser. Padawans var dock fortfarande skyldiga att gå igenom en lärling innan de skulle kunna driva sig på egen hand för att se till att de var helt upp till en minsta kompetensnivå.

    
svaret ges 23.01.2016 11:05