Är ljuskvaliteten hos halogen / LED-lågspänningsinställt ljus faktiskt bättre än ett likvärdigt linjespänningsljus?

0

När det gäller att bestämma om man ska gå med lågspänning eller linjespänning , en nummer av webbplatser säger i grund och botten: Din initiala installationskostnad för lågspänning kommer att vara högre, men du får ett trevligare ljus . (Andra fördelar, som lägre konsumtion, nämns ofta, men nu lämnar jag dem åt sidan.)

Påståenden om trevligare ljus verkar ganska vaga mot mig, och jag undrar om de är tillämpliga på halogen MR16 och LED MR16-lampor. Specifikt:

 • Skulle jag förvänta mig ett trevligare ljus från en halogen MR16-lampa med låg spänning än motsvarande linjespänning?
 • Ska jag förvänta mig ett trevligare ljus från en ledande MR16-lampa med låg spänning än motsvarande linjespänning?
 • uppsättning avernet 22.09.2012 07:23

  2 svar

  3

  Den första länkade webbplatsen tycks helt och hållet handla om halogenlampor. Det påstår att lågspännings halogenlampor som "De ger också ett trevligare ljus, med varmare, ljusare och mer levande färger".

  Den andra platsens hela argument för lågspännings ljus är bättre, tycks helt vila på hur konfigurerbara och fjärrstyrbara lågspänningslampor är, liksom hur mycket enklare det är att sprida gobs av dem för att uppnå din belysning planer för världsdominans.

  Jag är benägen att inte lita på den första webbplatsen, eftersom deras argument inte ger intuitiv mening och de ger inga citat för att säkerhetskopiera det. Den andra webbplatsens argument är meningsfullt i sitt ansikte.

  Jag kan inte prata med halogenlökar, men när det gäller lysdioder skulle jag inte förvänta mig någon skillnad i ljuskvalitet mellan en linjespänning och lågspänningslampa.

  Jag känner inte till några LED-lampor som faktiskt driver LED-lamporna vid linjespänning. De som du bara kan skruva in i en spänningsuttag innehåller bara sin egen likriktare, på samma sätt som CFL-lampor innehåller sin egen ballast för att driva fluorescensen.

  Jag förväntar mig att du kan få finare kontroll genom att sätta din egen transformator framför en rad lågspänningsdioder, och det resulterande belysningssystemet kommer troligen att vara mer effektivt och flexibelt. (Till exempel, jag vet att en LED-lampa som nyligen installerats kunde minska till endast 5%, medan du kanske kan dimma LED-lamporna genom hela sitt utbud med din egen transformator.)

      
  svaret ges 22.09.2012 09:43
  1

  Jag gick 12V halogenvägen i mitt hus när jag installerade försänkta lampor och hittills har jag varit riktigt nöjd med färg och ljuskvalitet. Jag märker en skillnad jämfört med de flesta linjespänning halogenljus. I slutändan är "bättre ljuskvalitet" subjektiv och du hittar personer som gillar båda.

  Det som jag hittade är dock att det finns ett större urval av 12V MR16-lampor (åtminstone för mig lokalt).

  Den enda nackdelen med 12V-belysningen är att du nu har en transformator som så småningom kommer att misslyckas och du måste använda dyrare magnetiska dimmare för att styra dem.

  Det här gäller alla halogenljus - jag är inte säker på skillnaden med LED eftersom jag inte tror att det finns ett linjespänningsljus.

  En annan bitbit av råd jag skulle erbjuda är att du köper armaturer som kan hantera upp till 50W lampor - många av de billiga burkarna kan bara hantera 35W och de verkar aldrig släcka tillräckligt med ljus. 50W verkar vara en sötplats för försänkta lampor IMO.

      
  svaret ges 22.09.2012 16:02