Hur mycket tid skulle det ha tagit Wade att titta på och läsa allt?

8

I hela boken Ready Player One av Ernest Cline, mest specifikt i de första kapitlen, nämner Wade Watts alla typer av filmer, tv-program, bokförfattare, videospel och mer som han har personligen konsumerad och till och med studerad. Det är vettigt att han kan spendera all sin fritid på det här sättet . Men hur mycket tid skulle det faktiskt ta?

Med andra ord, vilken typ av tid investering skulle en person behöva göra för att gå igenom alla 80-talets media som Wade nämnde som han hävdar att han gjort?

    
uppsättning Matthew Green 29.03.2018 19:52

2 svar

19

ungefär 22.000 timmar.

Wade har arbetat genom allt de senaste 5 åren:

Over the past five years, I’d downloaded every single movie, TV show, and cartoon mentioned in Anorak’s Almanac. I still hadn’t watched all of them yet, of course. That would probably take decades.
Ready Player One - 0001

Over the past five years, the Almanac had become my bible.
Ready Player One - 0006

Enligt honom har han spenderat ungefär varje vaknat ögonblick (inte spenderat i skolan) som utför forskning:

You’d be amazed how much research you can get done when you have no life whatsoever. Twelve hours a day, seven days a week, is a lot of study time.
Ready Player One - 0006

Så om vi tar honom till hans ord att han läste / tittade / lyssnade / spelade allt som under de senaste fem åren tog det ungefär 22 000 timmar (motsvarande ett heltidsjobb i 11 år).

Utanför universum har vi ingen aning eftersom vi aldrig får en fullständig lista över media, och det har ingen möjlighet att räkna ut längden.

    
svaret ges 30.03.2018 02:38
2

"Tolv timmar om dagen, sju dagar i veckan ..", om vi tar det till ett nominellt värde betyder det att Wade har spenderat 2,5 av de senaste 5 åren som ägnade sig åt att undersöka allt som Halliday var intresserad av och slipade i oasen till komma till 3: e nivå. Det är mycket tid. För perspektiv kan vi dock säga att Wade har sett 100 filmer och varje film har en genomsnittlig körtid på 90 minuter. Det innebär att titta på 100 filmer tar 6,25 dagar. Vi vet att Wade definitivt har tittat på fler filmer än detta, för att inte tala om alla sitcoms. På en månad kunde Wade titta på 500 90min filmer. Det är bara en månad ur hans 2,5 år av solid forskning. Jag skulle säga att det är möjligt att titta, spela och läsa allt Wade har sagt att han har gjort i 5 år sedan han började äggjakt.

    
svaret ges 06.04.2018 15:40