"rätt trafikmönster" mot "höger trafikmönster"

2

Är det officiellt kallat "rätt trafikmönster" eller "höger trafikmönster"? Jag är mest intresserad av EASA-terminologi, men också FAA / andra delar av världen.

Bakgrund: Efter att jag alltid sagt "höger trafikmönster" på frekvens fick jag feedback från andra piloter att jag skulle lämna ordet "-hand" för att hålla kommunikationen på frekvens på ett minimum - så jag undrade nu, om det finns någon officiell terminologi för den som ska användas. När jag letade i Eurocontrol Phraseology Database hittade jag bara "högermönster" för att hålla mönster.

    
uppsättning Florian 05.07.2018 00:05

1 svar

4

"Rätt trafikmönster" och "högra trafikmönster" är ett i samma. Vanligtvis på radion kommer antingen en controller eller en pilot att förkorta den till helt enkelt "rätt trafik" för att påskynda radiokommunikation.

En C-152 studentpilot är till exempel inkommande för en kontrollerad flygplats och säger något som "Plainview Tower, Cessna en två fem röntgen tio mil söderut vid två tusen, inkommande med ATIS Golf". Om en kontroller vill att en elevpilot ska flyga ett rätt trafikmönster för att landa på banan 16 som är aktiv, kan de säga något som "Cessna en två fem röntgenstrålarna, höger nedåtlöpande landningsbanan 16. Anmäl dig om tornet." Piloten svarar då att läsa tillbaka instruktionerna till regulatorn och kan säga "höger nedåtvinda en sex. Rapportera abeam. Två fem röntgenbilder."

    
svaret ges 05.07.2018 02:37