Den roligaste college-uppsatsen som någonsin skrivits

Cirkulerar via e-post och sociala medier, detta måste vara det roligaste, mest upprörande "college application essay" som någonsin skrivits. Är det verkligt? Ja. Var det skrivet i syfte att ansöka om college? Nej.

Beskrivning: Satir / E-post bluff
Cirkulerar sedan
1990
Status: Inte en faktisk uppsats (detaljer nedan)

Exempelvis

Detta är en faktisk uppsats skriven av en college-sökande till NYU som svar på denna fråga:
3A. FÖR TILLGÅNGSPERSONALEN FÖR VÅR KOLLEGE FÖR ATT LÄR KÄNNA DIG, SÖKANDEN, BÄTTRE, FRÅGAR DU ATT DU SVAR FÖLJANDE FRÅGA: Finns det några betydelsefulla upplevelser som du har haft, ELLER UPPFÖLJT DU HAR FÖRHÅLLAT, SOM PERSON?
Jag är en dynamisk figur, som ofta ses som skalar väggar och krossar is. Jag har varit känd för att bygga om tågstationer under mina lunchpauser, vilket gör dem effektivare när det gäller värmebeständighet. Jag översätter etniska anklagelser för kubanska flyktingar, jag skriver prisbelönta operaer, jag klarar tiden effektivt.
Ibland trampar jag vatten tre dagar i rad. Jag bejakar kvinnor med mitt sensuella och gudliknande trombonspel, jag kan styra cyklar upp i svåra lutningar med oföränderlig hastighet och jag lagar trettio minuters brownies på tjugo minuter. Jag är expert på stuckatur, en kär veteran och en outlaw i Peru.
Med bara en hacka och ett stort glas vatten försvarade jag en gång ensam en liten by i Amazonasbassängen från en hord av grymma armémyror. Jag spelar bluegrasscello, jag letades efter av Mets, jag är föremål för många dokumentärer. När jag är uttråkad bygger jag stora hängbroar i min trädgård. Jag tycker om urban hängglidning. På onsdagar, efter skolan, reparerar jag elektriska apparater gratis.
Jag är en abstrakt konstnär, en konkret analytiker och en hänsynslös bookie. Kritiker över hela världen svimmar över mitt ursprungliga sortiment av corduroy-kvällskläder. Jag svettar inte. Jag är privat medborgare, men ändå får jag fan mail. Jag har ringt nummer nio och har vunnit helgpasset. Förra sommaren turnerade jag New Jersey med en resande centrifugalkraftdemonstration. Jag slår 400.
Mina skickliga blommor har gjort mig berömd i internationella botanikcirklar. Barn litar på mig. Jag kan slänga tennisracketar mot små rörliga föremål med dödlig noggrannhet. Jag läste en gång Paradise Lost, Moby Dick och David Copperfield på en dag och hade fortfarande tid att renovera en hel matsal den kvällen. Jag vet den exakta platsen för alla livsmedel i snabbköpet. Jag har utfört flera hemliga operationer med CIA.
Jag sover en gång i veckan; när jag sover sover jag i en stol. När jag var på semester i Kanada förhandlade jag framgångsrikt med en grupp terrorister som hade tagit ett litet bageri. Jag balanserar, jag väver, jag undviker, jag rullar, och mina räkningar är alla betalda.
På helger, för att släppa ånga, deltar jag i origami med full kontakt. För många år sedan upptäckte jag meningen med livet men glömde att skriva ner det. Jag har gjort extraordinära fyra rätters måltider med endast en mouli och en brödrostugn. Jag odlar prisbelönta musslor. Jag har vunnit tjurfäktning i San Juan, klippdykningstävlingar i Sri Lanka och stavning av bin i Kreml.
Jag har spelat Hamlet, jag har gjort en hjärtoperation och jag har pratat med Elvis.
Men jag har ännu inte gått på college.
(Författaren accepterades och deltar nu i NYU.)

Analys

Denna satiriska uppsats - eller en version av den - skrevs 1990 av gymnasieelever Hugh Gallagher, som kom in i humorkategorin i Scholastic Writing Awards och vann första priset. Texten publicerades sedan i Literary Cavalcade, en tidskrift för samtida studentskrivande, och trycktes om i Harpers och The Guardian innan den startade som en av de mest vidarebefordrade virala e-postmeddelandena på 1990-talet.
Även om det inte var Gallaghers faktiska uppsats för högskolans ansökan, skickade han in den som ett urval av sitt arbete till högskolans skrivprogram och accepterades med stipendium till New York University, från vilken han tog examen 1994. Sedan dess har han arbetat som frilansskribent. Hans första roman, Teeth, publicerades av Pocket Books i mars 1998.

Källor och vidare läsning

En stjärna av misstag - Spoof lanserar sin karriär
Nyhetsdagen den 10 december 1992

Du har förmodligen läst hans uppsats för college, men nu 26, Gallagher har examen till att skriva roman
Baltimore Sun, 15 mars 1998