Varför Golden Jaguar-kostym istället för Black Panther?

6

I Black Panther-filmen och släpvagnen ser vi Michael B Jordan verkar ha en egen vibrerande kostym.

Men enligt Wakandans traditioner bär han inte en kostym som representerar Black Panther.

Killmonger is the new Black Panther and king of Wakanda because he defeated T'Challa in mortal combat and took the throne and the title of the new Black Panther, however...

Han verkar ha på sig en anpassad kostym som visar "The Golden Jaguar".

Varför gör han det här? Varför väljer han inte att vara en annan Black Panther istället för att välja att vara "Golden Jaguar".

Inte en gång i filmen hänvisade han till en jaguar (jag tror). Han är inte från någon form av Jaguar-stam, han nämner inte ens att han gillar den typen av djur. Så varför valde han denna typ av outfit över en annan Black Panther one?

Vi måste också nämna honom

consumed the Heart Shaped Herb which gave him the powers of the Black Panther

Jag inser också att Marvel tycker om att ha filmskurkar som huvudrollens huvudare (Iron Man 1, Antman, Doctor Strange etc) men jag förstår inte varför han väljer att ändra traditionen för Black Panthers.

    
uppsättning Metro Boomin 01.03.2018 22:43

1 svar

15

Det finns flera anledningar, alla är kopplade till varandra.

För det första representerar båda kostymerna Black Panther. T'Challa syster gjorde både för honom att bära, en prickig (att visa sig som en kung), den andra mer dämpad en. Faktum är att T'Challa i sitt första uppdrag ville ha på sig den gyllene, eftersom han var intresserad av det, men eftersom han övertygades att ha på sig en klädsel för stealthyget, så hade han "den silver "en. Jag antar att "The Golden Jaguar" är namnet från serierna.

För det andra var Michael B Jordans karaktär Erik Killmonger utbildad och specialiserad på destabilisering av auktoritativa regimer. I Wakanda kommer han dit, förfogar över linjalen, tar över. Och vad ser vi honom göra med makt får han på det sättet? Han visar sig först och av goda skäl. Tidigare ser vi T'Challa ha på sig enkla, traditionella kläder. Varför? Eftersom människor i Wakanda känner honom. De vet alla att han är kungen och det är inte nödvändigt att visa sig. Killmonger bär glänsande gyllene kläder med US-stilskor och byxor. Varför? Eftersom hans makt inte är säker än, tog han bara över. Alla hans kläder skriker: Jag har ansvaret. Jag bär kronan, jag bär guldet här.

Det är lättare att följa en kung som ser ut som en kung, sålunda de gyllene ornamenten till förmån för sina ämnen. Och ändå är det lättare att se och agera auktoritativ när du bär dina egna byxor och skor, kläder du är van vid och trivs på.

För det tredje fick han inte mycket chans att välja en kostym. T'Challa syster stjäl kostym och annan utrustning före den sista striden. De enda kvarvarande kostymerna är den gamla kostymen och den nya gyllene. Killmonger väljer guld. Självklart gör han det, för det bekräftar sin makt. Ingen shabby gammal kostym för honom, men den nyaste och bästa, passar för en kung.

För det fjärde, varför väljer han att bränna blommorna och ändra traditionerna? För det är det som nykronade diktatorer gör! Ut med det gamla, med det nya, gör det snabbt innan någon får roliga idéer för att fråga dig "Vad gör du för helvete?" och stoppar dig. Historien börjar med en diktator. Om några år kommer ingen att komma ihåg hur det brukade vara. Och de som kommer ihåg kommer vara rädda att säga något, för då kommer den nya ledaren att få en chans att stabilisera och befästa sin makt. Och genom att bränna blommorna kommer ingen att få några roliga idéer för att störta honom, för att ens tänka på tronföljden efter honom. "Vi lever i nuet, där jag är kungen. Mitt ord är lag, det fanns inget förflutet framför mig och det kommer ingen framtida efter mig."

    
svaret ges 01.03.2018 23:21