Vad är dessa regler jag kommer ihåg för att driva en PC-ägt företag?

5

En av mina spelare vill starta ett litet företag från en vagn för att tjäna lite mynt på sidan. Jag kan komma ihåg att jag har sett regler för detta, men jag kan inte komma ihåg var.

Det innehöll en tabell där du kryssar referens till ditt företags läge med platsen för att bestämma baskostnaderna / intäkterna och var tvungen att utföra en företagsrulle varje vecka. Resultatet bestämde dina vinster / förluster baserat på basresultatet. Rullen skulle ändras av saker som antalet timmar du personligen var närvarande i din butik.

Det hade till och med regler för brottsliga organisationer och de risker som medför det (att driva ett "skydd" -verksamhet i en stor stad var mycket lönsamt men också mycket riskabelt).

Det fanns också ett bord för slumpmässiga händelser och en lista med idéer för intressanta plotthakar.

Jag kan inte ens komma ihåg om det var ett d20- eller percentilbaserat spel, men om det här ringde en klocka för någon, vad var det?

    
uppsättning Berry 02.08.2015 15:04

1 svar

3

Jag är inte säker på om det är exakt vad du såg, men jag har funnit att Regeringsreglerna som finns i Reign Enchiridion är ett bra sätt att strukturera företag i något system.

I systemet skapar du ett företag / organisation med egen statistik (som ekonomi, medlemsloyalitet och produktivitet) som kan ta ett visst antal åtgärder under en viss tidsperiod. Åtgärder inkluderar saker som följer med fientliga övertagande, spionering på konkurrenter och hantering av leverantörer / köpare. Du kan även ha en armé om du vill!

Reign är dock ett riktigt stort och komplext system. Om du letar efter något lite enklare ger DND 5e DMG tabeller för inköp av byggnader, underhållskostnader för företag och till och med en percentil tabell för att se om (och hur mycket) affärsvinsten (DND 5e DMG s. 126-129). Med lite arbete kan du noga anpassa det till vilket RPG-system som helst och lägga till smak till procentuellt framgångstabellen (ex. "00-20 | Du måste betala en och en halv gånger företagets underhållskostnad för dessa dagar" du kan säga att du hade ett rån av varor eller att du hade en eld i lagerrummet , etc.)

    
svaret ges 02.08.2015 18:43