Varför har bökspelaren sin låga vinge framför högvingen?

15

Varför har Beech Staggerwing sin låga vinge inför högvingen? Vilka är de aerodynamiska idéerna bakom detta? Andra epiplaner i eran hade motsatt, låg vinge bakom den höga.

    
uppsättning flyingfisch 25.03.2014 06:47

3 svar

15

Notera det infällbara landningsutrustningen? Med en svanshjulsdesign fungerar huvudväxeln bäst vid eller före tyngdpunkten. Staggerwing har ett snyggt och effektivt utdragbart huvudväxel som viks på den nedre vingen. Men den nedre vingen måste vara längre framåt än vanligt för att detta ska fungera.

De två vingarna på en biplan stör varandra, men biplanstrukturen är mycket stark och stel för sin vikt. Därför ger Staggerwing design en viss vingeffektivitet för styrka och lätt vikt. Då ger den upp lite mer för den omvända stagaren som sätter nedvattnet på den nedre vingen precis under vad som ska vara högtrycket under den övre vingen.

Designen får dock god fart från det utdragbara dragreducerande draget. Och båda vingarna, övre och nedre, går ihop med skrovet i 90 grader, utan struts eller andra dragkällor. Aerodynamiskt, en mycket ren design. Beech Bonanza såg modernare ut, men Staggerwing hade samma kryssningshastighet, 176 knop, 202 mph. Det hade också en 450 hk P & W Wasp Junior, medan Bonanza kom med en 300 hk Continental.

    
svaret ges 31.03.2014 10:21
12

Wikipedia (visst inte en riktig källa) föreslår:

The Model 17's unusual negative stagger wing configuration (the upper wing staggered behind the lower) and unique shape maximized pilot visibility while negligibly reducing interference between the wings.

som själv kommer från "The Beechcraft Biplanes". Sport Avaition. Januari 1961.

Normalt som du anger är valet att den nedre vingen är längre tillbaka på grund av det negativa trycket på toppen som du inte vill störa och minska effektiviteten hos den övre vingen.

    
svaret ges 25.03.2014 12:10
-1

Ted Wells gjorde detta bara för synlighet. Det visade sig att det var också bra för flygegenskaper som bottenvingen skulle stiga först och orsaka att flygplanet spolade framåt och därigenom hindrar toppvingningen från att stanna. Det gav också möjlighet att dra in växeln i vingen.

    
svaret ges 05.03.2018 01:30