Errata för 13: e ålderssystem för kärnregelbok sedan första utskrift

5

Jag äger kickstarter-versionen av 13-åriga kärnregelboken. Som antydet här innehåller SRD "mycket viktiga regeluppdateringar och förtydliganden".

Finns det någon lista över ändringar? Den ursprungliga boken är för snäll att inte använda den, men samtidigt vill jag hellre föredra att få uppdaterade regler om något är större än det första trycket.

    
uppsättning Artur Biesiadowski 22.03.2018 18:37

1 svar

4

Om du hämtar SRD-filen (för närvarande på version 3.0) som en enda PDF, startar revisionshistoriken på sidan 8. Du kan använda kärnboksbestämmelserna bara bra, men ingenting är allvarligt trasigt. Till exempel finns det en förtydligande av målsättningsreglerna som säger "när en stavning eller makt riktar sig mot en närliggande fiende, allierad eller varelse, kan du inte rikta dig mot dig om det inte uttryckligen anges att du också kan vara ett mål." Det är någonting som ganska lätt kan fastställas vid bordet, och om GM bestämde sig för att en trollkarl kunde zap sig med blixtgaffel skulle det inte bryta spelet.

Ett exempel på en större förändring är rangerens Animal Companion-regler, som uppdaterades på 13 sanna sätt som en del av druidklassen. Kärnbokens version av reglerna för djurkompaniet är inte i SRD - de nyare reglerna från 13TW är.

Se även Vanliga frågor om 13: e alder .

    
svaret ges 22.03.2018 20:03