Varför är Twin Peaks värderade så högt av kritiker? [stängd]

10

Jag vill inte att detta bara ska låta som en opinionsgänga, jag vill bara veta om det fanns mer på tv-servern än vad jag tolkade.

Jag har just avslutat den första serien Twin Peaks, och jag kan inte tycka att jag förstår varför den är så högt rankad på internet.

IMDB, till exempel, ger den 9/10 , medan Metacritic gör det till 96/100 .

Jag kan förstå att det är en "kult" som följer och det är en klassiker, men showen verkar inte ha någonting för det förutom alltför många tecken.

Kan någon ge några bevis på varför det anses vara en sådan bra TV-serie?

    
uppsättning SaturnsEye 26.03.2014 17:59

1 svar

19

När det gäller IMDB-värdet är det (vid skrivetid) i genomsnitt 69 953 användarbetyg. Så, helt enkelt, ungefär 70 000 människor gillar det verkligen, och betygsatt det på IMDB.

Om IMDB-användare tycker om det, är det lite spekulativt, men IMDB är populärt inom film- och tv-produktionen (eftersom människor som arbetar i branschen kan använda det till viss del för att främja sig). Twin Peaks kan vädja till dem eftersom det innehåller element som satiriserar tv själv.

Många tecken du hänvisar till, tillsammans med den melodramatiska tonen och vissa plottelement i showen (Identiska kusiner! Älskade tonåringar i kärlek! Skräddarsydda lokala affärer! Nästan alla gifta personer som har affärer!), och det faktum att det är en serialiserad och fortlöpande historia, är tänkt att imitera och satirisera amerikanska tv-tv-operor. Du kanske har märkt att showen även innehåller sin egen fiktiva tvålopera, Inbjudan till kärlek .

Twin Peaks var delvis avsedd som en mörk och störande parodi av tvålopier, för att passa med Lynchs ständiga tema för att avslöja mörkret som lurar under den intetsägande och glansiga ytan av förortsamerika. Att vara en parodi av en mycket genomsynlig genre av TV, samtidigt som den har mycket höga produktionsvärden, kan vädja till personer som arbetar i branschen, eftersom de är primed för att vara medvetna om att aspekterna av tvåloperor är parodierade.

Bortsett från det (och tyvärr kan jag inte hitta intervjun där jag läser detta godbit just nu), tror jag att Lynch har diskuterat hur han mottog utgivande brev från överlevande av hushållsmissbruk efter den andra säsongen aired, då mörka händelser inträffade i suburbia visas inte ofta på vanlig amerikansk tv. ( Ett sådant fan Kickstarted en Twin Peaks dokumentär om sina erfarenheter.)

Jag tror inte att det har stor betydelse för generellt högt beteende där showen hålls, men det är en intressant punkt om hur fiktiva verk kan resonera mycket starkt med vissa människor, samtidigt som de passerar andra helt och hållet.

    
svaret ges 26.03.2014 18:57