Gips ankar kommer inte att hålla

10

Jag har en babyport på toppen av trappan. De torra väggankarna som använts höll upp i några månader, men nu kom det ut lös. Vilken typ av ankare behöver jag använda för detta?

    
uppsättning user21479 29.03.2016 22:46

5 svar

18

Vad du använder är de mest grundläggande gipsmaskankarna tillgängliga. De är billiga och ingår i många produkter på grund av det, men de är inte bra för mycket, och skulle inte vara uppgiften att hålla någonting som ett barn kommer att klättra på (du vet att de kommer att ...)

Leta efter produkter som sprids ut eller låses på plats när de kommer in i väggen. Produktens namn kan ha ordet "växla" eller "lås" eller "vrid". Det finns flera märken. Här är ett slumpmässigt exempel:

Fördenstarkastehållaren(ochävenettstörrehålsomborrasiväggen)ärdetsvårtattslåvridskruvarna.Jaganvänderdemsomensistautvägeftersomjagharhaftstorlyckamedplastankarochhåletsomdelämnarärstora.Naturligtvisförnågotlikaviktigtsomentrappport,kandetvaravärtdet.

    
svaret ges 29.03.2016 22:58
16

De flesta saker som regelbundet manipuleras bör inte hängas med ihåliga ankare. Så småningom drar de ut eller väggplattan sönderdelas.

Jag skulle installera antingen några 1x4 träskenor som sträcker sig mellan dubbar eller en bit färdig plywood som jag skulle montera porten på. Kör konstruktion eller avsluta skruvarna ca 1 "in i tapparna. Tänk på den typiska bakplattan för ett kappskål för ett exempel på vad jag beskriver. Om en tapp är mycket nära dig kan du också använda en 1x6 eller 1x8 vertikalt.

Hålen kommer senare att vara mycket lättare att fixa än de stora som du har med din nuvarande lösning.

    
svaret ges 29.03.2016 22:58
7

EZ-ankar är bra, men växlarna är bättre.

    
svaret ges 29.03.2016 22:55
3

För det första behöver du en fästning som sträcker sig något avstånd på varje sida av hålet. GripIt är en sådan fixering som är lätt att använda.

Dubehöverdåmassoravfixeringarsomärutspända,därförskullejagletaefterattfixaenbitav3"by1" till väggen hela höjden på porten med att säga 4 sprid ut fixingar, skruva sedan grind gångjärnen till skogen. Genom att ha både botten och de övre gångjärnen fixade till samma bit av trä, får du mindre rörelse på fixingarna.

Ännu bättre om du kan hitta stiften och fixas till dessa, förutsatt att det finns knoppar, till exempel gipsskivan, limmas jag bara till tegelstenen.

    
svaret ges 30.03.2016 10:19
0

Jag vet att du redan har valt ett korrekt svar, men Dessa växelbultar är de korrekta som ska användas. De är mycket starka och de kommer att låta dig ta porten på och av utan att minska deras effektivitet.

    
svaret ges 03.12.2018 01:26