Vart går jag efter startpaketet?

12

Jag är ny på D & D och RPG i allmänhet, men har velat spela länge. Hoppa till den nya utgåvan, Om jag köper startpaketet försöker jag ta reda på var vi skulle gå efter att vi är färdiga.

Ska jag bara skapa en kampanj utan hjälp av kärnböckerna (som släpps i augusti, september och november)? Eller är det material att anpassa jag kan anpassa mig först (på internet eller andra utgåvor som är anpassningsbara) istället för att skapa allt från grunden?

    
uppsättning Ace Of Roses 24.07.2014 03:04

3 svar

9

Välkommen till den breda världen av D & D och RPG i allmänhet. Det här är en vanlig fråga från nya GM - var kommer äventyren från och skriver jag själv eller använder förskrivna?

Ordlista

Snabb terminologi kontroll - "ett äventyr" är en enda historia båge som kan pågå flera "spel sessioner." En "kampanj" är en längre båge som vanligtvis omfattar en uppsättning tecken som går igenom flera äventyr, och en "kampanjinställning" är spelvärlden du använder. En gammal term för ett publicerat äventyr är en "modul". En uppsättning äventyr som är utformade för att länka samman och bära dig genom en stor del (eller alla) av en kampanj kallas numera en "äventyrsväg" (tidigare: ett "mega-adventure" eller "modulserie").

Rulla din egen

Några människor tar verkligen för att komma upp med sina egna äventyr, och efter att Starter Set-ekvivalenten (i tidigare dagar var D & D-röda rutan) bara göra egna äventyr och jämn inställning med hjälp av monster och andra bitar som tillhandahålls . Det är helt bra att göra. Du behöver inte informationen i kärnböckerna för att göra det; det finns många RPG-spel vars hela regler är mindre än bara D & D Starter-uppsättningen och människor har skapat kampanjer för dem helt bra. När de böckerna kommer ut, kommer de att ha fler regler och monster och råd för att du ska använda inuti dina egna äventyr om du vill.

Moduler, moduler, moduler

Andra människor gillar att använda antingen delvis eller exklusivt konserverade äventyr. Detta har fördelen av att använda andras arbete istället för att göra det själv, och i vissa fall med publicerade äventyr är det mycket bra (och har kartor och konst och tillhörande prydnadssaker). Nackdelen är att inget publicerat äventyr är perfekt för dig, din grupp och din uppsättning karaktärer ur lådan, så du måste tinker med den lite åtminstone och kan hitta den i begränsning. Den här frågan ska inte besvaras med en lista över 5e äventyr som finns, men det finns redan en massa - ENWorld höll en tävling för att generera några och olika tredje part utgivare är redan svåra på jobbet kommer ut med äventyr för att hålla dig upptagen . På RPGNow finns både WotC och tredjeparts äventyr som kommer att bli tillgängliga i PDF. Folk konverterar frantiskt och skapar äventyr och de flesta varje blogg börjar bli festooned med dem, så om du vill använda äventyr som andra har skrivit finns det redan mer än du kan använda.

5e har också gjorts mer "regler ljus" i hopp om att det blir lätt för människor att konvertera äventyr från andra D & D-versioner till den; Om du känner dig trygg i din cross-rules skillz bör du kunna använda äventyr som du hittar online eller i nya / använda bokhandlar för andra utgåvor ganska enkelt i ditt spel.

De flesta människor slutar göra en mixning - med hjälp av några konserverade äventyr, genom att använda delar av äventyr, remixing äventyr, blanda dem med eget innehåll. Det finns inget rätt svar, det handlar huvudsakligen om vad du och din grupp har det roligaste att göra!

    
svaret ges 25.07.2014 05:06
3

Wotc, (guider av kusten) skaparna av d & d skulle vilja att du gör följande.

Om du avslutar startpaketet mellan nu och när spelarhandboken kommer ut i mitten av augusti föredrar du att du antingen konverterar någon gammal modul / äventyr eller skapar din egen.

Men om du avslutar startpaketet efter att spelarens handbok släppts, producerar WoTC en stor kampanj som tar dig från nivå 1 till 18, kallad Tyranny of Dragons. Den första modulen heter " hämnd av Dragon Quee n". Tillsammans med att vara en modul för RPG-berättelsen, Tyranny of Dragons spelas också ut i MMO-namnet Neverwinter och andra medier.

Naturligtvis behöver du inte göra vad WoTC vill att du ska göra, men det är deras föreslagna sökväg efter startpaketet.

    
svaret ges 25.07.2014 07:45
2

Eftersom du är ny på RPG så skulle jag föreslå att du också försöker prova några andra. Det finns många freebie-spel eller tidigare utgåvor som kan köpas billigt för att ge dig en bredare smak för RPG-spel. Kanske väljer du en genre som skiljer sig från DnDs höga fantasiestil, till exempel en sci-fi-inställning, eller Supers / Heroes, eller kanske till och med en inställning som är stylad på en tv-show eller annan massapoppkultur sak du vill.

Om jag misslyckas så rekommenderar jag att du uppmuntrar din grupp att hjälpa dig att bestämma hur du ska fortsätta med DnD 5e, eftersom varje homebrew eller anpassning av äldre material kommer att acceptera både spelare och GM. Försök att anpassa en 2: a, 3, 3,5 ed-uppsättningsmodul och se hur det går, eller samla några av de fria anpassningar som redan pågår från många bloggare och författare där ute.

Det kommer åtminstone att finnas gott om innehåll för att få dig igenom till november när alla kärnregler är ute.

    
svaret ges 25.07.2014 05:10