Är min kort-ish mänsklig räknad som liten?

5

Jag spelar en kvinnlig mänsklig rogue, som är 5'2 '' och 110 lb. En av mina lekskamrater ropade nämligen hur löjligt det är att hon och hans karaktär (en dragonborn) är både medelstora. Jag vet att medelhöjden för en människa är 5'6 '' - 6 '. Jag vet också att du kan vara både högre och kortare än det här genomsnittet.

Så min fråga är, om vi ska räkna henne så liten, eller bor hon medellång?

    
uppsättning abv2 11.08.2015 13:25

2 svar

12

I 4e är det enda som bestämmer din karaktärs storlek din karaktärs race. Varje lopp har sin storlek och höjdintervallet i deras beskrivning. (Regelkompendium, sidan 199.)

Den mänskliga rasen beskrivningen säger att den genomsnittliga mänskliga höjden är 5'6 "-6'2". Detta sätter din skurkare utanför den vanliga mänskliga storleken. Men om du jämför det med andra medelstora raser som är kortare än mänskliga, kan du lätt se att hon fortfarande är i mellanslagsintervallet. Dvärgar har t.ex. en medelhöjd på 4'3 "-4'9" och är också medelstora.

    
svaret ges 11.08.2015 14:43
7

Hon räknas inte så liten och du kan lämna henne som medium.

Strängt taget: små är gjorda för halflings och goblins som viktiga exempel. Till skillnad från tidigare utgåvor har D & D 4e inga riktlinjer för vilken höjd som konverteras till vilken storlek 1 men halflings, den små loppet i PHB1, är oftast 4'2 ". Din karaktär är < em> inte ganska kort. De blir inte små bara för att de är lite under genomsnittet för en människa. Reglerna är glada att fortsätta att betrakta dig som en medelliv, även om du gör dem blir nära det korta.

Du kan räkna henne så liten om du vill ha ett skämt. 2 Du bör dock vara medveten om de potentiella nackdelarna som kommer från att vara små och se till att de heller inte spelar någon roll så mycket för dig eller att det är värt det ändå. Eller räkna henne så liten, men håll dig med din grupp att ignorera dessa nackdelar. Du gör det här för skojs skull trots allt, och de nackdelarna suger i allra högsta grad bara, eftersom 4e erbjuder liten, inneboende bonus för att vara liten och det gör inte helt för nackdelarna.

1: PHB p282, höger sida eller Regelkompendium sidan 201. Det finns inga riktlinjer för höjd eller vikt alls, så vi kan bara härleda dem som lösa riktlinjer från olika raser av dessa storlekar. Större varelser än medium tar upp fler kvadrater, men det är inte nödvändigtvis korrelerat med höjd eller vikt. Små och medelstora varelser har samma rutor.

2: Du är ganska stor för en liten varelse, men 4e bryr sig inte nogt om vad som gör en liten varelse för att göra detta till ett problem, och du kommer inte heller att tro om du gör det här för ett skämt. 4e: s prioriteringar finns på andra ställen, och en fot med höjdskillnad är obetydlig bland dem.

    
svaret ges 11.08.2015 14:37