Varför skulle den här killen tro Garibaldi eftersom Garibaldi bara är ett hologram?

5

I Babylon-5-avsnittet, Dekonstruktionen av fallande stjärnor , berättar en propagandatekniker som heter Daniel att historier visar Delenn , Sheridan, Garibaldi och Franklin som power-hungry megalomaniacs som använder icke-mänskliga raser för att skada människor.

Daniel gör hologram av Delenn, Sheridan, Garibaldi och Franklin för propaganda. Dessa hologram är baserade på historiska data och inspelade minnen från det ursprungliga besättningen , med de smidiga dokumenten som övertygar deras personligheter. Sheridan är programmerad att göra ett passionerat tal om att erövra jorden före snart att bli massakrerade fångar och Dr Franklin är programmerad att agera ut en scen som visar honom att prata kliniskt om grymma experiment som involverar mänskliga barn och främmande organ. Innan Garibaldi omprogrammeras, stallar han sig genom att få Daniel att avslöja sin fraktion planer på att lansera en smygattack på civila befolkningscentra som början på ett all-out krig. Garibaldi, som är medveten om att han är en datorprogram, hackar in i datornätverket och sänder samtalet. Innan Daniel kan stänga av hologrammen, låter ett larm, vilket indikerar en överhängande missilattack. Daniel, som vet att pro-alliansstyrkorna har lanserat sin egen attack, lämnar stunder före en kärnvapennsplosion omsluter anti-alliansbasen.

                             

Varför skulle Daniel tro Garibaldi? Eftersom hologrammarna är gjorda av lagrade minnen, kan Daniel inte leta igenom minnena för att avgöra om Garibaldi ligger?

    
uppsättning RichS 12.03.2017 00:06

1 svar

4

Det är några saker som händer här, särskilt att Daniel bara har några timmar (kanske en dag eller två högst) innan förebyggande strejk äger rum.

Daniel: Our attack fleet will be leaving within the hour.

Tillbringar tidens rummaging genom hologramens minnen (även om en sådan sak var direkt möjlig) skulle förmodligen vara orimligt slöseri med tiden, speciellt när det kunde ge honom användbar information direkt.

Utöver det har de laddat ner data från en mängd olika källor i ett försök att bygga en realistisk "kärnperspektiv". Det är rimligt att anta att summan av hela är större än summan av dess delar. Ett fullständigt hologram kan ha tillgång till minnen och organisera information som inte är tillgänglig på något annat sätt.

Daniel: To determine if the psychohistorical research has been thorough phase two will begin with the control holograms working with the actual psychological makeups of the subjects in question.

Åh, och "missilerna närmar sig" larmet lät bara. Det verkar ganska solidt bevis på att Garibaldi inte bluffar om att ha sänt sitt samtal till sina fiender.

    
svaret ges 12.03.2017 00:40