Varför använde inte dessa tecken kraften?

14

Efter den högsta ledaren Snoke blir Mauled av Kylo, hoppar hans prästvakt i handling för att hämnas honom. Rey och Kylo är mycket outnumbered och det är en hård kamp för dem eftersom Guard har vapen som kan motstå ljus saber.

Min fråga är: varför använder inte paret kraften (utöver medfödd användning i form av förbättrade reflexer etc) för att ge dem en fördel? Vi ser senare Kylo Ren använder Force-choke på Hux, så vi vet i alla fall att han har den förmågan i hans arsenal. Han kastar också Rey med kraften i TFA. Rey kan också senare lyfta ett imponerande antal stenar samtidigt, så förmodligen kunde hon samla en Force-lift / push för att kasta Guard runt. Det är värt att notera att de båda försöker en Force-pull-stunder senare i sin egen duell.

Jag är bara bekant med filmerna (även om jag har tittat på en liten Clone Wars och SW Rebels animerade serie, men inte så mycket och säkert inte tillräckligt för att svara på det). Finns det någon kanon anledning till att människor som kan använda Force inte skulle göra det, kräver det speciell träning, eller kanske det finns en särskild anledning att de inte kunde använda den mot vakten (det är den prästoriska väktaren eller det kungliga vaktet de var baserad på, skyddad mot kraftanvändning på något sätt)?

    
uppsättning delinear 22.12.2017 14:33

2 svar

23

Jag kommer att mynt / missbruka termen Force powers för att betyda saker som chokes, pushes, elevatorer, etc., i motsats till att bara kanalisering kraften, vilket skulle innebära att man använder kraften för att se & förutse och stärka & snabba sig.

Om vi betraktar alla åtta filmer och användningen av kraften i alla åtta står tre filmer bortsett från de andra fem: Episoderna 1, 2 och 3. Notera att främst lätta Force-användare och Jedi gör inte använd Force powers under kamperna i avsnitt 4 till 8. I episoderna 5 och 6 ser vi att Luke Force drar sin lightsaber flera gånger, men det är det. Varje annan kampanvändning av Kraften av Luke eller Obi-Wan i episoderna 4, 5 och 6 kunde (och jag argumenterar för att ska ) ses som kanalisering . Notera också att Force-användare i 4, 5 och 6 använder den liberala användningen av Force powers , och den ultimata Force Power Force Force som används i de tre används av den mest onda karaktären .

Så det är vettigare att undra varför Jedi i episoderna 1, 2 och 3 plötsligt kastar över styrka under stridsvilja. Utanför universum har jag alltid kritiserat det upp till inkonsekvent lat och / eller nedlåtande skrivande. Men kanske var det faktiskt mycket bra i den meningen att in-universet verkar mig vara en del av decadensen av Jedi-ordern före deras misslyckande och Republikens fall.

Om det finns någon hierarki för "Force canon", är IMHO den ultimata källan för hur kraften fungerar och används av Jedi, vara Yoda, särskilt i avsnitt 5, och det hela ligger på:

A Jedi uses the Force for knowledge and defense, never for attack.

    
svaret ges 22.12.2017 23:19
1

Rey använder hela tiden Force. De använder oftast det på samma sätt som Yoda eller Leia, förstärker sig med hastighet, reflexer och styrka samt precognition och motstånd.

Flickan är en Force-nexus och det betyder att saker händer, utan att behöva medvetet styra dem.

I striden med de rödpanslade killarna är det mycket tydligt hur mycket hon kanaliserar kraften, blockerar tre vuxna män samtidigt med ena handen och sparkar bort dem som ett lokomotiv.

Fungerar inte mot Snookes länk , eftersom det faktiskt kräver kunskap. Okunnighet kan bara hjälpa dig så mycket, trots allt.

Lyckligtvis visste Kylo Ren hur man arbetar runt hans mästers mörkare.

    
svaret ges 13.04.2018 12:55