Hur lång tid måste passet vara giltigt för en layover i USA?

3

På onsdag flyger jag från Amsterdam till Kanada (Saskatoon), det finns en layover i USA (Minneapolis) i två timmar (och självklart kommer jag inte att lämna flygplatsen). Jag vet att för Kanada måste mitt pass bara vara giltigt för den tid jag vistas där, men jag vet inte hur det fungerar för layovers och om det är till och med giltigt där ?! Jag är tysk, mitt pass utlöper den 12 november och jag lämnar Kanada den 3 november (men direkt tillbaka till fastlandet, ingen överlåtelse i USA), så mitt pass är giltigt i mer än en månad vid tiden för min layover.

Så, i grund och botten: Ska jag få panik om att jag inte kan gå ombord på planet eller kan jag gå och lägga mig och vila utan rädsla?

    
uppsättning JustSid 07.10.2013 21:14

1 svar

8

Både USA och Kanada kräver bara ett pass som gäller för perioden av planerad vistelse för tyska medborgare.

Normalt när du kommer in i USA och Kanada skulle du få ingång för 90 dagar / 6 månader, men med tanke på ditt pass kommer att löpa ut innan den perioden är upp får du bara inträde fram till utgångsdatumet på ditt pass.

I framtiden skulle jag starkt rekommendera att inte klippa det så nära med utgången. Om något går fel medan du är i landet och du slutar behöva stanna längre än förväntat kan det orsaka verkliga problem. Vissa länder verkställer också att ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader vid ankomstdatum, men tack och lov gör varken USA eller Kanada det för tjeckiska medborgare, men USA kräver 6 månaders giltighet för medborgare i många länder.

    
svaret ges 07.10.2013 22:08