Varför visade föräldrarna i The Poltergeist att röka krukor och dricka?

7

Tidigt i filmen visar regissören Tobe Hooper båda föräldrarna att röka krukan i sitt sovrum medan deras son Robbie är spökad av ett hotande träd utanför hans fönster.

Senare efter att incidenterna börjar bli värre (och laget av parapsykologer från UC Irvine kommer att undersöka fenomenen) ses både Steve och Diane att dricka - även Dr. Lesh, gruppledaren deltar.

Varför har dessa tecken visats att röka och dricka? Vad var Tobe Hooper försök att uppnå genom att göra det?

    
uppsättning stevvve 22.06.2012 16:22

2 svar

9

Filmskaparna skildrar karaktärer i specifika ljus för att förbättra Carol Anns renhet.

  • Diane och Steven visar sig vara orena av deras

  • Användning av marihuana
  • Förbrukning av alkohol, förmodligen överdriven, när den möter poltergeistens sanna kraft
  • Diane och Steve springer runt huset både inifrån och ut och försöker rädda Robbie och ignorera Carol Ann och lämna henne till förmån för poltergeisten att fånga henne .
  • Dana är en återspegling av hennes mamma, vilket framgår av Dianes glada reaktion på Dana som arbetar med byggnadsarbetare som pekar på henne genom att vända dem på ett sassy sätt (och mer subtilt när Dana är uppe sent på telefon- - eventuellt prata med en pojke). Dessutom har både Diane och Dana liknande namn och mörkt hår i motsats till Carol Anns olika namn och rena blonda lås.

  • Robbie är en anstiftare som alltid börjar slåss med Carol Ann, men inte nödvändigtvis på ett meningsfullt sätt - mer lekfullt än någonting annat.
  • Carol Ann talar aldrig högt eller tråkigt, aldrig gråter eller skriker, vilket ger en mer fredlig och änglalös upplevelse mot den lite mer kaotiska (läs: normal) resten av familjen.

@DavidStratton gör en utmärkt punkt när det gäller familjen som uttrycks av deras användning av marijuana och alkohol som absolut gäller här. Men för att vara tydligt gäller den bara för Diane, Steven, Robbie och Dana-- inte Carol Ann. Hon är inte normal: hon är speciell, ren, bättre. Även Robbie, som är nära till Carol Ann med tanke på hur ren hennes karaktär är, kan aldrig matcha henne. Därför suges han in i mörkret i det onda trädet utanför huset, medan Carol Ann kom närmare ljuset.

För att sammanfatta: Steven och Diane visas röka krukor för att visa dem som ett typiskt par vuxna hippier (ens nå en biografi av Ronald Reagan för att ytterligare assimilera till sin nya värld av konservativ homogenitet) försöker bara att höja en familj - förutom att höja Carol Ann upp på en renhetskedja för att visa oss, publiken, bara varför poltergeisten ville ha henne och inte dem.

    
svaret ges 26.06.2012 01:10
11

Kort svar: Han försökte visa att det här var din genomsnittliga familjefamilj.

Fram till dess var denna typ av sak bara ansedd som normalt. Det var verkligen i mitten till slutet av 80-talet att barnen började lära sig i skolan hur skadliga dessa saker kan vara, och jag kan lätt se varför någon som föddes senare i livet skulle tro att det var lite djupare men det är verkligen inte.

Resten av detta är en förtydligande av det korta svaret. Det går lite, men om du sitter där och tänker "Huh? Genomsnittlig familjefamilj med föräldrar som rökt kruka?", Läs vidare.

Det var 1982 och folk i den åldersgruppen hade vuxit upp på 60- och 70-talen där rökningspott inte var så stor och att ha en drink var bara en vanlig sak att göra.

Det var inte förrän i mitten till slutet av 80-talet att vi såg en enorm ökning av skolundervisningen för att lära ungdomarna unga för att undvika de onda nöjen att röka, dricka, droger osv. Kombinationen av PMRC lanserar det är krig mot sex, droger och rock-and-roll, tillsammans med uppkomsten av grupper som SADD och MADD, och senare har DARE drivit tanken på att undervisa om bra beteenden på skolorna. Dessa kom fram senare på 80-talet.

Bara en personlig illustration för att visa hur saker förändrats på 80-talet:

Jag tog examen i gymnasiet 1987, och även då märkte vi det. Min bästa vän hade en yngre bror i grundskolan som kom till oss vid en ögonblick en dag och sade "Det finns ett barn i vår klass som är riktigt dåligt . Vi frågade vad han gjorde han slog ett barn upp? svär på en lärare kasta stenar på bilar? i samma tonfall som du förväntar dig att ett barn säger att han sköt sina egna föräldrar sa han, "nej! Han smoooookes! "(Nodding hans huvud för att visa att han inte gör upp det här.)

Vi tyckte att det var roligt, för oss var tanken att rökning var en stor sak bara dumt, men som tiden har gått, har vi sett ett par generationer som växer upp med att ha haft denna typ av utbildning, och Därför hittar fler människor tanken att röka, droger och alkohol, särskilt på tv och i filmer för att vara udda.

Därefter röka hjältar medan de döda killarna dödades. (Tänk Bruce Willis i Die Hard) Det är oftast bara de dåliga killarna som röker, eller anti-hjältarna, i stor utsträckning på grund av år av att trycka från olika grupper för att inte visa sådana saker i ett bra ljus.

Nu skulle de förmodligen inte visas röka pott eftersom någon grupp eller en annan skulle ge upphov till en stink. Då hade de sagt: "Det är en R-rated film, vad förväntar du dig?"

    
svaret ges 22.06.2012 21:41