Any grund för Solanum-viruset i klassiska zombiefilmer?

3

Max Brooks Zombie Survival Guide (2003) säger att zombies orsakas av Solanum-viruset.

Gjorde Max Brooks det helt, eller gjorde någon av de klassiska zombiefilmerna (som Romero-filmerna) föreslår att ett virus var orsaken till zombies? Om ett virus var en originalidé från Brooks, visade någon av de klassiska zombiefilmerna något annat som kan ha varit orsaken till zombies?

    
uppsättning pacoverflow 24.11.2014 18:21

2 svar

3

Romero-filmerna är allmänt tysta om uppkomsten av zombiehoten. Det finns ett flyktigt omnämnande i filmversionen av "The Living Dead Night" om en rymdsond och strålning (det var inte i original Romero-skript ):

Reporter : You're coming from a meeting regarding the explosion of the Venus probe, is that right? Yes, yes, that was the subject of the meeting.

Scientist : In other words, it is the military's viewpoint that this...the radiation is not the cause of the mutation. I can't speak for the entire military at this time, gentlemen.

I denna video bekräftar Max Brooks två saker.

  • Den Solanum var en original skapelse (han krediterar det till sitt eget dåliga skrivande)
  • Det andra som han bekräftar är ganska tydligare.

                             
    
svaret ges 24.11.2014 18:41
0

Okej för att komma ner till grunden på hur exakt sprider viruset här är mina poäng.

  • Solanum är ett virus som aktiverar ett immunologiskt svar som bringar immunsystemet att försöka bli av med det, skapa feber och många andra sätt. När värden har drabbats dödar immunsystemet själv värden och inte viruset, när viruset har kontroll över kroppen, föregår Solanum att centrera sig på eller i cerebellum och hjärnstammen och eventuellt hypotalamus som zombier visar en "hunger" för kött.
  • Orsak 2: En genetisk faktor på en cellulär nivå över hela ALL av människorna över hela världen ligger vilande och därför är ofarlig närvarande. När den genetiska faktorn aktiveras av en stimulans (i detta fall Solanum) som tas emot från en bit eller rep, gör den genetiska faktorn skadlig och därför icke-vilande och kroppen aktiverar ett immunologiskt svar som det skulle med allt som försöker bli av med den utländska kroppen (solanum) och värden skulle dödas av immunsystemet och senare återanpassas som vad vi skulle kalla en "zombie", men det skulle vara för modet att hänvisa till dem som "zombies" i det här fallet som genetisk faktor skulle vara ärftlig och inte "av mänsklig skapelse" eller "av naturen"
svaret ges 09.05.2015 01:59